Alimente sănătoase pentru a fi mereu în formă

540
AlimenteDacă vreţi să slăbiţi, sau să aveţi o tinereţe fără bătrâneţe, să fiţi energici, mereu în formă, sunt recomandate fructele şi legumele. De ce? Pentru că sunt adevărate alimente minune. Vă recomand câteva dintre ele.

Conopida
Studiile au arătat că broccoli conţine un număr mare de enzime anti-cancerigene, dar conopida conţine pe departe mult mai multe decât orice fel de alte alimente. Conopida mai conţine şi calciu, cel care previne osteoporoza. Conopida este sursă bună de minerale: magneziu, calciu, potasiu şi vitaminele C, B. Magneziul (15 mg/100 g) alături de vitamina C, vitaminele din grupul B stimulează imunitatea, dar şi sistemul nervos.
Căpşunile
Căpşunile conţin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanţi, acid folic fier, calciu şi magneziu, minerale care întăresc oasele, dinţii, sistemul nervos şi asigură oxigenarea celulară. Căpşunile reduc diareea, bolile tractului urinar şi le atenuează pe cele ale ficatului.
Iaurtul
Iaurtul nu numai că ajută la o bună digestie, dar şi previne infecţiile intestinale şi îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar. În comparaţie cu laptele, iaurtul are un conţinut scăzut de grăsimi, un conţinut ridicat de calciu, vitamina B2, B12, fosfor, potasiu.
Se pare că bacteriile benefice conţinute în iaurt împiedică bacteriile patogene să producă substanţe carcinogene când interacţionează cu alimentele. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză pot consuma iaurt, fără să sufere de flatulenţă sau alte simptome neplăcute, pentru că bacteriile vii pe care le conţine digeră o mare parte din lactoză.
Ceapa şi usturoiul
Ceapa si usturoiul scad colesterolul, presiunea mare a sângelui şi reduc posibilitatea unor boli de inimă. Posibilitatea cancerului de colon şi cel gastric scade cu 50% dacă se consumă în mod regulat ceapă şi usturoi.
Malţul
Malţul este superior porumbului, ovăzului, pentru că reduce cancerul de colon şi previne apariţia lui, pentru că este uşor de absorbit. Malţul este obţinut din boabe de cereale (mai ales de orz) încolţite, uscate şi măcinate, folosit la fabricarea berii şi a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here