Tratamente naturiste pentru celulită

560
celulitaDupă anii adolescenţei încep să apară diverse probleme în ceea ce priveşte imaginea: riduri, celulită etc. Vergeturile apar mai ales după sarcină, însă multe femei le prezintă şi înainte de a concepe un copil. Majoritatea mămicilor se confruntă cu celulita şi vergeturile, iar tratamentele cosmetice destinate eliminării acestor probleme nu dau întotdeauna rezultate. De aceea vă propunem câteva metode naturiste de a scăpa de celulită şi vergeturi.

Metode naturiste de a elimina celulita
Termenul de celulită a fost înţeles greşit de marea majoritate a populaţiei, însă pentru că a fost atât de des utilizat în sensul modificării estetice a pielii a fost acceptat astfel. De fapt, celulita înseamnă inflamaţia stratului de grăsime subcutanat, situaţie deosebit de gravă. Însă în cosmetică acest termen este folosit pentru imaginea de “coajă de porocală” a pielii care apare cel mai frecvent la nivelul coapselor, feselor, mijlocului şi părţii posterioare a braţelor.
Cum se formează celulita?
Datorită unei alimentaţii inadecvate, stresului şi lipsei sportului celulele grase subcutanate suferă modificări atât de conţinut cât şi în privinţa vascularizaţiei. Prin creşterea de volum a celulelor grase, circulaţia locală se modifică, aportul de oxigen şi nutrienţi devine insuficient şi o serie de celule grase se sparg, eliminându-şi conţinutul în spaţiul intercelular. Aici se dezvoltă un minim proces inflamator, având ca rezultat final secreţia de elemente conjunctive, fibre care organizează ţesutul gras în “ochiuri de plasă” şi care se leagă de partea profundă a pielii, tracţionând-o. În felul acesta pielea capătă un aspect de “coajă de portocală”. Este deci evident că odată instalată, celulita este greu de înlăturat, necesitând timp, răbdare şi multă voinţă.
Tratamente naturiste contra celulitei
Zilnic se bea o cană cu infuzie de păpădie. Se pun 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă o felie de lămâie şi se bea infuzia neîndulcită.
Comprese cu decoct de iederă. Pentru a prepara decoctul sunt necesare circa 300 de grame de plantă uscată, care se mărunţeşte bine şi apoi se pune la fiert în 1,5l de apă. A se fierbe la foc mic timp de două ore. Apoi se lasă la răcit acoperindu-se vasul cu un capac, iar când decoctul a ajuns la o temperatură suportabilă pentru piele, acesta se strecoară şi se înmoaie compresele deja pregătite. Acestea se aplică pe coapse, şolduri, acolo unde celulita este prezentă. Compresele se schimbă la circa 30 de minute, şi este indicat să fie folosite cu câteva ore înainte de culcare. Tratamentul se poate repeta trei sau patru zile pe săptămână timp de o lună, după care se face o pauză de o săptămână apoi tratamentul se reia.
Masaj cu uleiuri esenţiale: există 3 uleiuri esenţiale recunoscute pentru efectul lor anticelulitic – cel de ienupăr, lavandă şi rozmarin. Ienupărul şi rozmarinul stimulează circulaţia sângelui şi limfa, având, deci, efectul unui drenaj limfatic. În plus, topesc grăsimea de sub piele şi luptă împotriva retenţiei de apă. Uleiul de lavandă, pe lângă mirosul plăcut, tonifiază şi revitalizează pielea. Puteţi folosi o rolă pentru masaj anticelulitic.
Masaj anticelulitic timp de 10-15 minute cu un amestec format din câteva linguriţe de miere de albine şi câteva linguriţe de ulei de măsline.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here