Reţeta zilei – Cartofi gratinaţi

618
Ingrediente:
1 kg de cartofi, 200 g de friptură sau salam, 200 g de caşcaval, 200 g de telemea, 30 g de unt, 100 ml de smântână, un ou, sare, piper.

Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu sare, se scurg, se curăţă şi se taie felii. Se unge cu unt un vas şi se aşează un strat de cartofi. Se acoperă cu 100 de g de caşcaval tăiat felii, salamul tăiat cubuleţe şi jumătate din cantitatea de brânză. Se potriveşte de sare şi piper. Se repetă operaţiunea, alternând ingredientele, astfel încât ultimul strat să fie de cartofi. Se toarnă deasupra smântâna amestecată cu oul şi se pune caşcavalul rămas. Se dă la cuptor, încălzit în prealabil, până se aureşte suprafaţa compoziţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here