Şeful Salvamont Gorj participă la reuniunea europeană a FIPS, în Franţa

549

La sfârşitul acestei săptămâni în staţiunea Montgenevre din Franţa va avea loc reuniunea europeană a Federaţiei Internaţionale a patrulelor de schi (FIPS), acţiune la care vor participa specialişti în salvarea de pe pârtiile de schi, dar şi în zona montană din afara acestora, din peste 20 de ţări din Europa între care şi România. Din ţara noastră se vor deplasa în Franţa cinci salvamontişti, doi fiind din judeţul nostru; este vorba despre Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj şi Cătălin Dascălu, şef serviciu.

La reuniunea FIPS din Franţa, salvatori pe pârtiile de schi, salvatori montani, producători de echipamente de salvare şi intervenţie, producători de elemente de siguranţă pentru pârtiile de schi, medici, cercetători în domeniul zăpezii discută şi diseminează informaţii şi bune practici privind cele mai noi tehnici de salvare pe pârtiile de schi amenajate şi în afara acestora, avalanşe: salvare, căutare, declanşare controlată şi managementul medical al accidentaţilor.

Cinci români la reuniunea FIPS
România va fi reprezentată la această acţiune de o delegaţie formată din 5 salvatori montani, doi din judeţul nostru, între care şi Sabin Cornoiu – directorul Salvamont Gorj, şi câte un reprezentant al serviciilor salvamont din Mureş, Braşov şi Prahova, acţiunea reprezentând o bună oportunitate pentru salvatorii români de a fi la curent şi a-şi adapta tehnica de intervenţie în funcţie de ultimele noutăţi în domeniu. Taxele de participare la această acţiune sunt suportate de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here