PREZIDENTIALE 2014 – Turul 2 : Ponta este cotat cu 53,5-55% în toate sondajele

372

Sondajele publicate de majoritatea institutelor de cercetare în ultima perioadă îl indică pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, drept favorit pentru câștigarea alegerilor prezidențiale de duminică, fiind cotat cu un scor între 53,5% și 55%, în timp ce pentru contracandidatul său din partea ACL, Klaus Iohannis, este estimat un scor de 45% – 46,5% în opțiunea de vot.

Potrivit INSCOP, Ponta ar obține 53,5% iar candidatul Iohannis ar primi 46,5% din voturile românilor.

Sondajul Sociopol, publicat în data de 9 noiembrie, estimează că la alegerile de duminică candidatul stângii ar fi votat de 55% dintre alegători iar cel al dreptei ar obține un scor de 45%.

În data de 10 noiembrie, IRES a publicat un sondaj potrivit căruia Victor Ponta este cotat cu 54%, în timp ce Klaus Iohannis ar obține 46%.

Potrivit sondajelor publicate ulterior, cei doi contracandidați își mențin pozițiile. Atât sondajul CURS/Avangarde, publicat în data de 11 noiembrie, cât și sondajul CSCI din data de 13 noiembrie indică faptul că Victor Ponta este cotat cu 54% iar candidatul ACL — cu 46%.

De precizat că IRES și Sociopol au efectuat și exit-poll-uri în ziua alegerilor din primul tur al scrutinului prezidențial iar CSCI și INSCOP au efectuat doar sondaje.
Dupa Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here