Trei pietoni, răniţi în accidente la Novaci, Motru şi Plopşoru

493

Trei accidente de circulaţie soldate cu rănirea unor pietoni s-au produs la sfârşitul săptămânii trecute pe raza judeţului Gorj. Cele trei victime, un copil de 12 ani şi doi bătrâni de 60 şi 73 de ani, au ajuns la spital, iar în cauze au fost întocmite dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Un prim accident a avut loc vineri, în jurul orei 15:00, pe raza oraşului Novaci, unde un băieţel, în vârstă de 12 ani, a fost acroşat de portiera unei autoutilitare condusă de un tânăr din aceeaşi localitate. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că M.A.M., în vârstă de 22 ani, din oraşul Novaci, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Măceşului, din localitate, în încercarea de a efectua manevra de mers înapoi, i s-a deschis portiera faţă, cu care l-a acroşat pe minor. Minorul a fost transportat la Spitalul orăşenesc Novaci pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunţat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Septuagenară accidentată la Motru
Tot vineri, un al doilea accident s-a produs pe raza municipiului Motru. O bătrână, în vârstă de 73 de ani, din Mehedinţi, a fost acroşată de un autobuz. „La data de 31.10.2014, ora 16:28, poliţiştii din cadrul Politiei municipiului Motru au fost sesizaţi prin apelul 112 de către R.C. despre faptul că pe D.N. 67, în localitatea Motru, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat victime. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că M.E., în vârstă de 53 ani, din localitate, în timp ce conducea un autobuz pe D.N. 67, Motru, a acroșat cu partea stânga faţă a autobuzului pe I.D., în vârstă de 73 ani, din comuna Şişeşti, judeţul Mehedinţi, ce se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În urma impactului, bătrâna de 73 de ani a suferit leziuni, fiind transportată la Spitalul municipiului Motru în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şi în această cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Bătrân de 60 de ani, rănit într-un accident la Plopşoru
Un alt pieton a ajuns la spital sâmbătă după-amiaza. De această dată este vorba de un bătrân, în vârstă de 60 de ani, din Plopşoru. „La data de 01.11.2014, ora 17:35, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Turceni, au fost sesizaţi prin apelul 112, de către B.M.A., în vârstă de 21 ani, din comuna Plopşoru, despre faptul că pe D.E.79-Sărdănești a avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a constatat faptul că B.M.A., în vârstă de 21 ani, din localitatea Plopşoru, în timp ce conducea un autoturism pe D.E. 79-Sărdăneşti, l-a acroșat pe D.I., în vârstă de 60 ani, din comuna Plopşoru, ce se deplasa pe partea carosabilă. În urma impactului bărbatul, în vârstă de 60 ani, a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Orășenesc Rovinari în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Şi în acest caz, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here