Scurte note

478

Au înnebunit ţările de “O IAU LA VALE?”. Spre deosebire de secolul trecut când am asistat la formarea de noi state  pe planetă, în special în Africa, state care s-au eliberat de jugul colonial, care în unele cazuri durau de secole. Observam la începutul acestui secol şi mileniu, o politică inversă stabilităţii Statelor, o politică a dezmembrării… Dezmembrare care s-a încercat zilele acestea în Marea Britanie, prin referendumul care a avut loc, privind ieşirea Scoţiei din Regatul Unit, la care au participat 91/100 din alegători şi în care  scoţienii au pierdut, rămânând în UK(REGATUL UNIT).
Scoţia se unise cu Regatul englez în anul 1707(e drept datorită jocurilor politice ale reginei Angliei şi primului său ministru, care au intentat un proces de trădare Reginei Mary a Scoţiei, condamnând-o la moarte şi executând-o. Jocurile au fost făcute şi scoţienii duceau o viaţă comună cu englezii. Şi favorabilă marii puteri care era  Regatul Unit al  Marii Britanii  şi Irlandei de Nord. În urma referedumului, Scoţia: 78.765 km pătraţi, o treime din  teritoriul Marii Britanii (244.000 km. pătraţi, dar o populaţie mult redusă faţă de englezi) UK (Regatul Unit) a ieşit întărit cu raportul sau de 78,4/000 urban, şi 21,6/000 rural.
Succesul unioniştilor britanici este şi un succes al ţărilor europene care se simt şi ele mai întărite în faţă unor destabilizatori ai Europei (vezi Catalania  în Spania şi cazul revizioniştilor unguri, care în frunte cu pastorul spion, se “joacă cu România blajină”, parcă bătându-şi joc de noi!
Nu am văzut nici-o luare de poziţie hotărâtă nici a lui Băsescu, nici a lui Ponta: De ce tăceţi “MUŢILOR?”
După al doilea război mondial, harta Europei a suferit  modificări, în special în partea est-nordică a României, dar conform Conferinţei de la Helsinski nu se admit modificări care să contrazică  harta Europei conformă cu Tratatul de Pace de la Paris din 1947 (semnat din partea României de Ministrul  de  Externe Gh. Tătărăscu)
Dar cel puţin partea ucraineană să respecte dreptul românilor din Bucovina de Nord şi Basarabia de Sud! Deşi Pactul Ribentrop-Molotov a fost declarat nul, chiar de Gorbaciov, pe când era încă şeful URSS-ului!
Dar tratatele privind respectarea frontierelor postbelice sunt respectate doar de unii (printre care şi România!), dar nu de unele chiar Mari Puteri….
Astfel Germania de Răsărit (cât şi Berlinul de Est) s-au unit cu Republica Federativă Germană, formând Germania cu capitala la Berlin. Tot după 1989, s-au desfiinţat două State: Republica Federativă Jugoslavia şi Cehoslovacia, formându-se noi State în Europa…
C-aşa au vrut “UNII” precum Clinton şi doamna Albright, cărora cum zicea  prof. univ. dr. MILUTIN   STOICOVICI, fost membru în Guvernul Federal Jugoslav: “Jugoslavia vă stătea ca un os în gât!” Făuritorii DIKTATULUI de la Rambouillet, pe care tocmai separatiştii nu l-au semnat… Bucuraţi-vă imperialiştilor contemporani că aţi desfiinţat o Mare ŢARĂ (ceea ce nici Hitler nu reuşise!) Republica Federativă Jugoslavia înfiinţată în 1918, situată în sudul Europei cu o suprafaţă de 255.804 Km. pătraţi şi o populaţie ce depăşea 25 milioane de locuitori. Proclamat  Regatul Sârbilor, Croaţilor şi  Slovenilor, care cuprindea Serbia, Muntenegru, Macedonia, Slovenia, Croaţia, Dalmaţia, Voivodina şi Bosnia-Herţegovina la  1.12.1918, se proclama Regatul Jugoslaviei la 03.10.1029, iar la 29.11.1045 se proclama Republica Federativă…. De ce s-a destrămat Jugoslavia?
Vă amintiţi cum prin media erau plânşi “albanezi kosovani”, dar care n-aveau cetăţenie  iugoslavă? Cum ni se arătau convoaiele de refugiaţi pentru a putea justifica bombardarea  Jugoslaviei, începută fără acordul consiliului de  Securitate, s-au invocat motive umanitare şi morale împotriva “imperialiştilor Sârbi”? Pentru că s-au a pus intervenţiei străine în KOSOVO (care a fost leagănul-embrionul civilizatiei sârbe)
Ce a urmat se ştie: Croaţia cu ajutorul unei ţări vecine din Nord, ajutor logistic, şi-a proclamat independenţa, primul stat care a recunoscut-o fiind Germania, ce-i iubea pe SÂRBI “de mama focului”. Şi a urmat sucesiunea “ÎN LANŢ”  încurajată de Occident. “ÎNVINGĂTORII” după ce au dezmembrat “bucată cu bucată” ţara care după GEORGE BRĂSTIANU: “   era după Marea Neagră singura prietenă sinceră a României!: “…Iar pe Slobodan  Miloşevici l-au ţinut prizonier la Schevenveningen la Haga care, după 5 ani de detenţie moare nevinovat în ciuda petiţiilor repetate în care arătau că nu e vinovat, ci că un general francez a “montat” masacrul din Bosnia… După 22 de cereri respinse, moare.
Miloşevici, şi-a apărat nevoile şi neamul şi religia, Serbia această “oază de ortodoxism”  nu convenea catolicilor şi, culmea acum se trezesc că-n  Bosnia au luptat viitori  fundamentalişti islamicii… Menţionez că o notă aparte, pozitivă de astă dată, Băsescu nu a recunoscut Statul KOSOVO!
Revenind la problema secesionistă, guvernul şi preşedinţia trebuie să ia  măsuri hotărâte împotriva  diversioniştilor  maghiari.
Cu hotărâre!
Gh.Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here