“Marul de Aur” a ajuns astazi la Targu-Jiu

392

Delegatia Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET) a ajuns la astazi in „Târgu Jiu – orașul lui Constantin Brâncuși”, in vederea acordarii trofeului “Marul de Aur” -cel mai important premiu in domeniul turismului. Federatia “Marul de Aur” („La Pomme d’Or” sau „Golden Apple”) este echivalentul FIJET al Oscar-ului si se acorda anual unei atractii, destinatii turistice sau unei persoane, fiind un simbol al recunoasterii eforturilor desfasurate in vederea promovarii turismului si cresterii nivelului acestei industrii.

Programul touristic al delegatiei FIJET a debutat cu o vizita la Manastirea Polovragi, continuata apoi la Muzeul Civilizației Montane, poziționat la intrarea în Stațiunea Rânca, pe Transalpina.

Catre seara, in Parcul Central, la “Masa tacerii” a avut loc intalnirea cu primarul municipiului, Florin Carciumaru si presedintele Consiliului Judetean, Ion Calinoiu. Oaspetii au strabatut, alaturi de autoritati , “Calea Eroilor” pina la parcul “Coloanei fara Sfarsit”, locul de desfasurare a festivitatii de primire. Au rostit alocutiuni: primarul Florin Carciumaru, presedintele Ion Calinoiu, Laura Dragu – Presedinta A.P.P.T.”Gorjul” si Tijani Haddad-presedintele FIJET. Si-au dat mai dat concursul elevi de la Liceul de Muzica si Arte Plastice “Constantin Brailoiu” ( moment folkloric) si Colegiului Comercial “Virgil Madgearu” ( coregrafie cu baloane tricolore). Trebuie mentionat faptul ca demersurile necesare inscrierii orasului Targu-Jiu in aceasta competitie au apartinut Asociatiei Patronale din Turism conduse de Laura Dragu, rol recunoscut de reprezentantii municipiului si judetului.

In zilele urmatoare, delegatii FIJET vor cunoaste principalele atractii turistice ale Gorjului.
Cel mai important trofeu mondial pentru turism, “Mărul de Aur”, va fi acordat municipiului Târgu-Jiu, marţi, 14 octombrie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la “Masa Tăcerii”. Mai multe amanunte in urmatoarea editie print a ziarului, cat si video la adresa www.gorjeanul.ro/category/gorjeanultv/stiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here