Rechizite gratuite pentru 33 de copii târgujieni

477

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin intermediului Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS), a oferit ieri unui număr de 33 de copii nevoiaşi rechizite şi ghiozdane pentru începerea noului an şcolar.

33 de elevi târgujieni cu condiţii financiare precare au primit ieri din partea autorităţilor locale ghiozdane şi rechizite pentru a intra cu succes în anul şcolar 2014-2015, care va debuta luni, 15 septembrie. Elevii selectaţi au fost chemaţi chiar la sediul Primăriei pentru a li se înmâna cele necesare pentru şcoală. Cei mai mici dintre elevii cadonaţi de autorităţile locale sunt boboci de clasa 0, iar cei mai mari sunt în anii de liceu.
“Direcţia Publică de Protecţie Socială are o acţiune binevenită. În fiecare an, identifică un anumit număr de copii, care primesc rechizite pentru începerea noului an şcolar. Şi în acest an, DPPS a făcut acest lucru pentru unii copii care se întorc din vacanţă, dar sunt şi alţi micuţi care abia vor păşi în sălile de curs. Toţi sunt copii care vor să înveţe carte şi, ca să înveţe carte, au nevoie şi de rechizite. Ne bucurăm să le fim de ajutor, şi luni când începe anul şcolar, să aibă posibilitatea să meargă la şcoală cu toate rechizitele de care au nevoie aceşti copii. Primăria municipiului Târgu-Jiu a făcut deja ghiozdănelele pentru clasa 0 şi celelalte grupe de şcoală şi nu facem nimic altceva decât să le fim alături”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu. Acesta le-a urat tuturor elevilor succes în noul an şcolar din partea conducerii administraţiei municipale.

primarie23.000 lei din bugetul local
Pentru pregătirea celor 33 de ghiozdane şi pachete cu rechizite, Primăria Târgu-Jiu a cheltuit din bugetul local suma de 3.000 de lei. Pentru clasa 0, s-au acordat patru pachete, fiecare în valoare de 76 lei, ghiozdanul conţinând cărţi de colorat, caiete, acuarele, culori, stilou şi un penar echipat. De asemenea, Primăria Târgu-Jiu a acordat 13 pachete pentru elevi din clasele I-IV, valoarea fiecărui pachet fiind de 83,7 lei. În ghiozdănelul elevilor din clasele primare s-au putut regăsi un penar, un pix, riglă, radieră, creion, bloc de desen, acuarele, stilou şi 10 caiete dictando şi de matematică.
Totodată, pentru clasele V-VIII, autorităţile târgujiene au oferit 12 pachete a căror valoare totală s-a ridicat la 1.200 lei. Fiecare pachet a conţinut pe lângă ghiozdan şi penar, şi blocuri de desen, truse geometrice, caiete, un stilou, rezerve de stilou şi o ascuţitoare. Şi patru elevi de liceu au primit rechizite din partea autorităţilor târgujiene, în valoare de 85,9 lei, fiecare pachet conţinând câte un ghiozdan, 10 caiete studențești, un penar, trei pixuri, un stilou, un pix cu gel, două creioane și o radieră. O parte dintre copiii prezenţi ieri la distribuirea de rechizite, au mai fost echipaţi pentru şcoală şi în anii trecuţi de către Primăria Târgu-Jiu, acţiunea fiind considerată una binevenită de către elevi şi părinţii acestora, care oricum nu aveau resursele financiare pentru pregătirea copiilor de noul an şcolar.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here