Analizele pentru preşcolari, gratuite doar cu programare

509

Înainte de începerea noului an şcolar, părinţii trebuie să se ocupe de analizele preşcolarilor. Pentru a beneficia de gratuitate este necesar să se facă o programare la un laborator şi să se obţină o trimitere de la medicul de familie. Cine nu respectă aceste cerinţe, suportă costurile analizelor, care se ridică la zeci de lei noi.

Copiii înscrişi la creşe şi grădiniţe trebuie să efectueze un set de analize înainte de a intra în colectivitate. Este vorba despre examen coproparazitologic, coprocultură şi exudat faringian. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj decontează aceste analize pentru preşcolarii din judeţul nostru cu condiţia ca părinţii să facă o programare prealabilă, făcută din timp, la unul dintre laboratoarele care sunt în relaţie contractuală cu CJAS. Analizele menţionate se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie. Cine nu respectă aceste cerinţe, este bun de plată. “Cine are trimitere de la medicul de familie şi programare la un laborator beneficiază de gratuitate. Cei care nu au, suportă costurile analizelor, considerându-se servicii efectuate la cerere”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Setul de analize costă în jur de 60-70 de lei, pentru cei care nu au programare. Trebuie precizat faptul că toţi copiii sunt asiguraţi, indiferent de statutul părinţilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here