Aproape 800 de familii din Alimpeşti, însetate de o ţeavă

1032

De la începutul acestei luni, cele 780 de familii din comuna Alimpeşti au rămas fără apă la robinete. Ţeava prin care apa era transportată de la captare până la gospodăriile oamenilor a fost distrusă, în urma calamităţilor, pe o porţiune de circa 300 de metri în Cheile Olteţului. Reprezentanţii Primăriei Alimpeşti au trimis, ieri, o echipă la faţa locului pentru a remedia problema şi se speră că în câteva zile furnizarea apei va fi reluată. Pentru o perioadă de timp, apa va fi utilizată doar în scop menajer.

Două săptămâni au aşteptat autorităţile din Alimpeşti pentru a repara ţeava de apă de pe Cheile Olteţului. Până acum nu s-a putut interveni, nivelul apei Olteţului fiind foarte mare. În cursul zilei de marţi, o echipă s-a deplasat în teren pentru a încerca să facă o improvizaţie. „Avem oameni în teren, să facem o improvizaţie, astfel încât să reuşim să dăm, de moment, apă la oameni. Ţeava a fost efectiv smulsă din captare şi până acum nu s-a putut intra acolo din cauză că apa Olteţului era foarte mare. După calculele noastre, dacă se poate lucra, în trei zile putem relua furnizarea apei către localnici”, confirmă Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.

Sistem funcţional de 18 ani, distrus de o viitură
DSC_1148Sistemul de alimentare cu apă a fost realizat la Alimpeşti în urmă cu 18 ani. Autorităţile locale spun că niciodată nu DSC_1197au fost probleme în legătură cu furnizarea apei la gospodării. Din păcate, de la începutul acestei luni, din robinetele oamenilor nu mai curge nicio picătură de apă. „Această aducţiune de apă a fost realizată în anii 1994-1996, din DSC_1297izvorul de sub Peştera Polovragi, şi niciodată nu am avut probleme cu apa, indiferent cât de mare ar fi fost seceta. Apa din acest izvor este de o calitate foarte bună, astfel că nu puneam nici clor rezidual în ea. Acum va trebui să DSC_1310punem clor pentru că s-a infiltrat apa din râu pe ţeavă. Suntem pregătiţi şi din acest punct de vedere, am făcut şi cabina pentru dozatorul de clor. Oamenii ştiu că pentru început vor trebui să folosească apa doar în scop menajer”, a DSC_1312menţionat  Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti. Administraţia publică locală din Alimpeşti face eforturi pentru a remedia cât mai curând problema apărută la sistemul de alimentare cu apă. Între timp, au fost decolmatate fântânile din comună. Primarul localităţii, Elena Mosor, speră ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie reluată furnizarea apei din izvorul de sub Peştera Polovragi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here