Spre luare aminte

451

Voi arăta mai jos un eveniment istoric petrecut când mulţi dintre Dv. eraţi mici.
Între 26.06.1950 şi 27.07.1953 a avut loc războiul din Peninsula Coreea, recent eliberată de sub jugul japonez. Atunci forţele sud-coreene, împreună cu americanii conduşi de Douglas MacArthur, iar ulterior de generalul Matthew Ridgway au luptat cu forţele Coreei de Nord, fiind mai mult un fel de ping pong nesfârşit. Până la urmă, în urma tratatului de pace de la Paris, războiul care a durat 3 ani s-a încheiat, paralela 38 fiind linia de demarcaţie între cele două ţări surori.
Atunci în România propaganda comunistă afişa în toate părţile lozinci cu: “Jos mâinile de pe Coreea!”, lozinci la care românii făceau haz atenţionând pe un coleg de şcoală de exemplu care ţinea de braţ o colegă cu gluma: “Jos mâinile de pe Coreea!”. Acest fapt se petrecea şi în satele şi oraşele României, ajungând de pomină această zicală.
Am amintit aceasta deoarece pe 27 iulie 2014 s-au împlinit 61 de ani de la încheierea ostilităţilor fără a fi semnată pacea între cele două ţări.
Parafrazând această veche lozincă aş invita şi eu pe toţi neaveniţii care au pus stăpânire pe bogăţiile României să nu le mai fure, nouă dându-ne nişte firimituri de dividente.
Deci: Jos mâinile de pe România!
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here