Anchetată pentru că și-ar fi vândut copilul unor romi din Teleorman

522

O femeie de 32 de ani, originară din Teleorman, dar stabilită prin Gorj de o perioadă de timp, este anchetată de către polițiștii din județul său natal pentru că și-ar fi vândut un copil, mama respectivă negând însă cu fermitate acuzațiile ce-i sunt aduse. Ancheta a început după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a fost sesizată telefonic despre faptul că Aurelia Bălărianu s-ar fi mutat de câteva luni la Mereni, în sudul țării, și acolo ar fi fost de acord să își vândă băiețelul de un an și opt luni. Femeia spune că niciodată nu a fost vorba despre o astfel de tranzacție, ea declarând că oricând este gata să meargă la detectorul de minciuni pentru a demonstra că este acuzată pe nedrept.
“Soțul meu a dat un telefon, concubinul de fapt, că nu avem acte. Era în perioada în care eram despărțiți și el vroia să rămână cu băiețelul. Acum însă ne-am împăcat și nu mai sunt probleme. Și eu vreau să luăm copilul înapoi. L-am dat la familia asta de romi, dar nu pe bani, nu am luat un leu de la ei. L-am dat pentru că ei are condiții acolo, are vile, are mașini, are de toate, mai puțin copii. Ei au mai înfiat o fată, pentru că nu pot face copii, iar acum vroiau și un băiețel. Eu nu am condiții, am crescut de mică fără mamă, fără tată, și mai am alți trei copii din altă căsnicie, plus fetița de trei ani jumătate care e acasă cu mine. Merg la detectorul de minciuni și se va vedea că spun adevărul”, declară mama din satul Bulbuceni, comuna Căpreni.
Femeia recunoaște că a încheiat totuși cu romii un act, un document prin care își manifestă acceptul pentru ca fiul său să fie preluat de familia respectivă. Spune însă că nu a primit bani, iar polițiștii din Teleorman care au făcut ancheta au crezut-o. Nu însă și reprezentanții Direcției Generale de Protecție a Copilului Gorj, care și-au sunat imediat colegii de la Teleorman și au reușit să recupereze copilul, instituind măsura plasamentului de urgență față de acesta. Cel mic ar urma să fie dus acum nu acasă, pentru că e clar că nu are așa ceva, ci la un asistent maternal care să se ocupe de creșterea sa, după cum a precizat directorul general al instituției, Mircea Andrei. Acesta confirmă faptul că telefonul primit la linia dedicată protecției copilului menționa că vânzarea băiatului s-a făcut pe o sumă de bani, găsirea banilor și a celor implicați în tranzacție fiind însă treaba polițiștilor, cei de la Teleorman dând însă de înţeles până acum că nu ar avea dovezi care să susțină acuzațiile respective.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here