Dian nu crede că Tăriceanu trebuia să-şi facă ONG

506

Preşedintele PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, a declarat vineri, că nu consideră că era necesară constituirea Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la care a aderat Ion Cupă.

,,Nu cred că trebuia să se constituie un grup de iniţiativă, dacă au alte idei politice decât cele ale majorităţii din PNL puteau să spună acest lucru în Congres. Din punctul meu de vedere, nu au făcut decât un joc mediatic, pentru că, din punct de vedere statutar, nu este un partid politic, ci este un ONG care a adunat câţiva parlamentari şi nu are nicio valoare politică. Într-un ONG se poate înscrie, dacă este primit de forul statutar al ONG-ului, orice persoană din această ţară, dar din punct de vedere politic, nu este un partid, nu are nicio valoare”, a spus senatorul liberal.
În ceea ce priveşte iniţiativa senatorului PNL Ioan Ghişe de a propune Congresului partidului o rezoluţie în care se solicită ca liberalii să nu facă nicio alianţă politică şi nicio fuziune cu partidele care au guvernat în perioada 2009-2012 ,,sau care au fost conduse de Traian Băsescu şi care acum îl susţin pe acesta”, Dian Popescu a afirmat: ,,Din punct de vedere statutar şi democratic, domnul senator Ioan Ghişe poate să propună orice Congresului. Majoritatea va decide”.
Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here