PROGNOZA METEO| În următoarele două săptămâni, vremea…

309

În primele prima jumătate a lunii iunie, vremea va fi CALDĂ, dar nu scăpăm de PLOI !

OLTENIA
Primele zile din interval vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu valori medii maxime de 20 -22 de grade. Treptat, acestea vor creşte, astfel încât în zilele de 07 şi 08 iunie se vor atinge 27-28 de grade, iar în a doua parte a intervalului vor mai coborî uşor, spre 25-26 de grade, valori normale pentru această perioadă. Temperaturile minime vor avea acelaşi parcurs, cu medii de la 10-11 grade, până la cel mult 14-15 grade.
Probabilitatea apariţiei averselor va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor, posibil mai însemnate cantitativ după data de 08 iunie.

LA MUNTE
Regimul termic, atât cel diurn cât şi cel nocturn, va fi în creştere uşoară în prima săptămână, apoi se va menţine staţionar. În aceste condiţii, mediile temperaturilor maxime vor fi de 10-12 grade în primele zile din interval, dar vor atinge 18-19 grade în jurul datei de 08 iunie, iar mediile temperaturilor minime vor crește de la 2-3 grade, până spre 10 grade.
Vremea se va menţine instabilă, cu ploi în averse, ce se vor semnala în mod deosebit după-amiaza. Izolat, acestea vor putea fi mai însemnate cantitativ.
Sursa : ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here