TÂRGU JIU : “Zilelor Municipiului” la debut !

395

Incepand de astazi, la Targu Jiu se desfasoara timp de o saptamana seria de evenimente inscrise in calendarul celei de-a XIV-a editii a manifestarii anuale “Zilele Municipiului” !

Credincioşii din Târgu Jiu îşi cinstesc în aceste zile ocrotitorii spirituali ai oraşului, Sfinţii Împărati Constantin si mama sa Elena. Programul manifestărilor liturgice, desfăşurate în atmosfera de sărbătoare prilejuită de Zilele municipiului Târgu Jiu, au debutat astăzi în jurul orei 12.00, la Biserica Sfinţii Împăraţi, odată cu primirea moaştelor Sfântului Ioan cel Milostiv, care au fost aduse de la Biserica Postelnicu Fir din Craiova. Sfintele moaşte au fost aşezate într-un loc special amenajat şi vor rămâne două zile în oraşul lui Brâncuşi, pentru a fi cinstite şi închinate de credincioşii târgujieni.

Procesiunea religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena, a avut loc in aceasta seara de la orele 20.00. Peste 150 de preoţi şi sute de credincioşi au participat la acest eveniment religios.

Tot în această seară, dupa orele 21.45, în Piaţa Prefecturii a avut loc deschiderea oficială a “Zilelor Municipiului Târgu Jiu”, prilej cu care va avea loc un inedit spectacol de sunet şi lumini, muzica si efecte special pirotehnice. De asemenea, in aceasta seara, se lanseaza programul de promovare „I love Târgu Jiu” , urmand ca până la sfârşitul săptămânii caravana sa poposeasca în diferite zone ale municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here