PROGNOZA METEO până pe 13 aprilie

369

Meteorologii anunţă o vreme răcoroasă la sfârşitul acestei săptămâni. Vremea rea nu va ţine mult, pentru că la începutul săptămânii se va încălzi în Oltenia şi în ţară.

OLTENIA
În primele două zile din interval, vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor atinge şi vor depăşi uşor 20 de grade în cea mai mare parte a regiunii. Apoi, până în data de 3 aprilie, valorile termice diurne vor coborî până la medii de aproximativ 12 grade, vremea devenind răcoroasă. Astfel de variaţii de temperatură vor continua până marţi, 8 aprilie, pentru ca după această dată regimul termic să rămână apropiat de normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 16…17 grade. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare, iar minimele se vor situa în general între 2 şi 5 grade.

Până spre sfârşitul primei săptămâni doar izolat va ploua slab, pentru ca în data de 5 aprilie ploile să se extindă în toată regiunea. După această dată condiţiile de ploaie vor fi reduse.

LA MUNTE
În intervalul 31 martie – 8 aprilie se vor remarca oscilaţii semnificative ale valorilor termice, atât diurne cât şi nocturne. În cele mai calde zile, respectiv 31 martie şi 4 aprilie, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 10 grade, pentru ca în cele mai răcoroase (2 şi 6 aprilie) valorile diurne să nu depăşească, în medie, 3…5 grade. Temperaturile minime vor varia, în medie, între -4 şi 2 grade. După data de 8 aprilie, vremea se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu se vor mai consemna variaţii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmând a se situa în jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1…0 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 5 aprilie şi din nou în intervalul 10 – 13 aprilie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă vor fi şi lapoviţe şi ninsori, îndeosebi în jurul datelor de 2 şi 5…6 aprilie.
Susa: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here