METEO : Vreme capricioasă în următoarele 2 săptămâni !

386

Meteorologii anunţă o răcire semnificativă a vremii la sfârşitul acestei săptămâni. Vremea rea nu va ţine mult, pentru că la începutul săptămânii vremea se va încălzi în vestul şi sudul ţării.
OLTENIA
Intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decat cele specifice datei calendaristice, cu o medie de 20 de grade pana ziua de 24 martie. In intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de luni, 24 martie în regiunile din jumătatea vestică, apoi se vor manifesta local şi temporar în centrul, sudul şi estul teritoriului.
Apoi, racirea vremii va determina inregistrarea unui regim termic apropiat de valorile multianuale la sfarsit de martie si inceput de aprilie, cu un ecart mediu diurn de 13 la 16 grade, cu usoare oscilatii de la o zi la alta. Si valorile nocturne vor scadea usor incepand din 26 martie, dar se vor mentine in jurul celor climatologic normale, media minimelor urmand a fi de 2 la 5 grade, posibil usor mai mici in perioada 30 martie – 1 aprilie.
Ploi mai frecvente si posibil mai insemnate cantitativ se vor semnala in 24 si 28 martie, iar pentru celelalte zile ale celor doua saptamani de prognoza sunt de asteptat ploi pe spatii mai restranse, in general slabe.

VREMEA LA MUNTE
Dupa valorile ridicate inregistrate in data de 24 martie, vremea se va raci, astfel ca regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate in medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade si minime nocturne sub pragul de inghet.
Precipitatiile vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in perioada 24 – 25 martie, dar si in jurul datei de 28 martie. In special la altitudini mari, mai sunt posibile si lapovite sau ninsori.
Sursa: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here