Lipsa de comunicare de la CEO, tradusă de Ciurel: “Sindicaliştii nu mai stau să şuşotească cu directorul general”

313

Prezent la Comisia Paritară, organizată ieri dimineaţă la sediul Diviziei Miniere a CEO, pentru a lua legătura cu sindicatele, managerul Laurenţiu Ciurel, şeful structurii energetice, a explicat şi cum vede el “lipsa de comunicare”, de care, marţi, i s-au plâns ministrului delegat Doina Pană, doi dintre sindicaliştii CEO.

“La fiecare două Comisii vin şi eu şi îi anunţ cum stăm din punct de vedere economic. Sindicaliştii tot reclamă însă faptul că nu există comunicare. Nu există comunicare în sensul că nu mai intră la directorul general ca să meargă în spate în cămăruţă ca să şuşotească. Acum nu se mai întâmplă asta. Comunicarea este doar pe cale oficială, instituţională, particip la Comisii şi nu văd ce am mai avea de discutat în afară de asta”, a declarat Laurenţiu Ciurel.
Subiectele aflate pe ordinea de zi a Comisiei Paritare a CEO, întrunite ieri la ora 10.00 în şedinţă, au fost: o informare şi o consultare pe problemele organizatorice-prezentate de Laurenţiu Ciurel, diminuarea indemnizaţiei de concediu şi prima de vacanţă pentru o parte a salariaţilor, aplicarea art.25 de CCM privind zilele aferente activităţilor sindicale, activitatea caselor de cultură, programul pe lunile decembrie şi ianuarie.

Prima de Crăciun se taie
Ciurel a anunţat, înainte de Comisie, şi faptul că CEO nu poate oferi angajaţilor alte creşteri salariale, ci păstrarea locurilor de muncă. “Administraţia poate oferi un venit mediu de 4.300 de lei la fiecare dintre cei 19.000 de salariaţi, brut, este drept. O să vedeţi, într-o situaţie, că marea majoritate a angajaţilor CEO, în special cei veniţi de la fostul SNLO, au avut anul acesta o creştere de salarii, comparativ cu anul trecut şi cu 2011. Pentru că au fost aliniaţi la media salariilor CEO, ei având sub medie. Din păcate, pachetele de performanţă 1 şi 2, conform CCM, nu mai pot fi solicitate pentru a fi îndeplinite. Dacă se vor face economii, până la sfârşitul anului, deşi e greu de crezut că vom avea economii, urmare a cantităţii mici de energie vândută, situaţia se mai schimbă”, a declarat Ciurel, referitor la ce poate oferi angajaţilor acestei structuri, până la finalul anului. Ciurel susţine că s-ar tăia de pe listă şi prima de final de an.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here