Gorjenii apelează la internet pentru porcii de Crăciun

361

Dacă pentru mulţi sărbătoarea Naşterii Domnului este prilej de mare bucurie, mulţi gorjeni văd Crăciunul ca pe o afacere profitabilă. Şi pentru a fi siguri că vor avea ce pune pe masa de Crăciun, gospodarii şi-au scos grăsunii la vânzare. Iar cel mai împânzit loc cu oferte pentru porcii ce vor fi sacrificaţi în decembrie, este internetul.

În ultima perioadă, pe site-urile de mica publicitate au început să apară anunţuri prin care sunt scoşi la vânzare porci de diferite dimensiuni sau preţuri. Iar atunci când sunt contactaţi, gospodarii se oferă ca, în schimbul unui avans, să ţină porcii până în preajma sărbătorilor. În acest mod spun că au de câştigat ambele părţi. Cumpărătorul e sigur că va avea carne de porc pe masa de Crăciun, iar vânzătorul nu va rămâne cu animalele nevândute.

Carne de porc, mai ieftină acum
„Porc pentru carne 260 kg. Crescut cu cereale. Pret 9, 5 lei pe kg uşor negociabil”, spune un anunţ postat de un domn din Motru. Acesta mizează pe faptul că oamenii vor să rezerve de acum porcul pentru sărbătorile de iarnă întrucât carnea se vinde mai ieftin. Contactat telefonic, gospodarul spune că până la Crăciun, carnea de porc se va vinde cu 12-13 lei kilogramul, iar oamenii vor să o ia mai ieftin, de aceea mulţi sunt de acord să rezerve grăsunii din timp. „Dacă rezervă porcul de acum, trebuie să îmi dea doar un avans, nu cer bani mai mulţi pe animal. Şi carnea de porc e mai ieftină luna aceasta, în decembrie cu siguranţă se va scumpi”, a spus gospodarul.

Porcii vietnamezi, la mare căutare
Şi purceii vietnamezi au fost puşi la vânzare pe internet, la preţuri promoţionale. „Vând porci vietnamezi pentru sacrificat, 40-50 kilograme. 450 lei bucata. Dacă mâncaţi carne de porc vietnamez, mâncaţi carne de porc sănătoasă”, se arată într-un alt anunţ postat de un gorjean. Cunoscuţi ca şi porci ecologici, porcii vietnamezi aflaţi la maturitate cântăresc până la 120 de kilograme. Aceşti porci mânâncă mai puţin, iar carnea lor este lipsită de grăsimi şi colesterol în proporţie de aproape 100%. Pe asta mizează gospodarii atunci când pun ofertele pe internet.
Ana Maria Dina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here