La puşcărie, după ce fusese eliberat de câteva zile

566

Un bărbat din Leleşti a ajuns din nou în spatele gratiilor la doar câteva zile după ce, teoretic, redevenise o persoană liberă, anterior acesta mai fiind implicat într-o serie de furturi comise pe raza comunei respective, dar mai ales la Târgu Jiu, aşa cum s-a întâmplat şi acum. Ionuţ Valentin Pătroi a trecut prin puşcărie cam din doi în doi ani, de fiecare dată primind pedepse de până la 3 ani de închisoare, cu executare, care l-au ţinut însă în spatele gratiilor doar pentru cel mult un an, individul beneficiind de eliberări înainte de termen pentru că îndeplinea, teoretic, toate condiţiile impuse de lege.

Pătroi a ieşit din puşcărie la începutul lunii, iar de atunci şi până la sfârşitul săptămânii trecute nu au fost decât câteva zile pe care acesta le-a avut la dispoziţie pentru a-şi face de cap. Omul nu a stat degeaba, ci, din contră, „a produs”, un bărbat din municipiu reclamând la Poliţie că în primele zile ale lui noiembrie i-au dispărut dintr-o casă aflată în construcţie mai multe scule, o bicicletă, dar şi nişte sticle cu băutură. La 26 de ani şi cu mai multe condamnări la activ, Pătroi a intrat repede în vizorul anchetatorilor, nu mică fiindu-le mirarea acestora când au descoperit că în cele câteva zile de libertate individul dăduse şi alte spargeri.
„Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul este suspect şi în cazul furtului din locuinţa în construcţie aparţinând părţii vătămate V.R., din comuna Leleşti, comis în data de 07.11.2013, de unde a sustras elementele componente ale instalaţiei electrice. În baza probatoriului administrat, vineri, 8 noiembrie a.c., suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, a informat IPJ Gorj. Procurorii au cerut arestarea preventivă a individului, judecătorii emiţând mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, mai ales că la dosarul înaintat instanţei sunt documentate patru furturi pe care acesta le-ar fi comis în cele câteva zile de libertate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here