Daviţoiu va contesta excluderea din PDL Târgu-Jiu: “A fost o glumă de şedinţă”

260

Nicu Daviţoiu, fostul şef al PDL Târgu-Jiu, a fost exclus sâmbătă din organizaţia pe care până nu demult a condus-o, şi asta pe baza iniţiativei actualei conduceri a PDL Gorj de a se descotorosi de cel care ocupă un loc important în Consiliul Municipal. Totul s-a făcut în cadrul Consiliului de Coordonare Local al PDL Târgu-Jiu nerespectându-se însă statutul, aducându-se membrii noi care nu ştiau ce înseamnă organizarea de partid, şi apropiaţi ai celor care joacă cum le cântă Dan Vâlceanu. La câteva voturi diferenţă, într-un simulacru de şedinţă, Nicu Daviţoiu a fost exclus din organizaţia care, cu doi ani în urmă, îl numea preşedinte, în sală participând atunci peste 200 de delegaţi, ca acum doar 68 să decidă, la comandă, să-l lase fără carnet.

Nicu Daviţoiu i-a înfruntat sâmbătă pe cei care au decis să-şi facă un renume politic din pedepsirea fostului lider al PDL Târgu-Jiu, participând la întreaga şedinţă organizată la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” din municipiu. A ţinut chiar un discurs elegant care arăta că nu se face vinovat de acuzele care îi erau aduse, prinse în deja celebra mapă a lui Berca. Să nu uităm că istoricul faptele lui Daviţoiu, pus la mape pentru participanţii la CCL, a fost chiar mai mare decât întregul program politic cu care şi-a câştigat scaunul de preşedinte al PDL Târgu-Jiu, Berca şi echipa sa, trecut pe o jumătate de pagină. Nu este singurul inconvenient sesizat la CCL-ul PDL Târgu-Jiu, cel mai flagrant fiind că participanţilor din sală nu li s-a prezentat candidaţii, pe scenă, persoane care nu au ţinut niciun discurs politic pentru a-i motiva pe cei prezenţi să-i voteze. A bifat la acest capitol însă noul prim-vicepreşedinte al PDL Târgu-Jiu, Traian Crăc, care s-a bâlbâit în momentul în care a trebuit să citească ceea ce se scrisese deja pentru el.
Abia apoi s-a trecut la vot, 110 delegaţi aprobând, nu însă în majoritate cum sperau iniţiatorii, excluderea lui Daviţoiu din PDL Târgu-Jiu.
“Pentru excluderea domnului Nicolae Daviţoiu s-a votat astfel: 68 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 6 “abţineri””, a transmis PDL printr-un comunicat de presă care comunică şi că Florin Popescu, fostul secretar general al PDL Târgu-Jiu, a primit 73 de voturi “pentru”, 31 „împotrivă” şi 6 “abţineri”.

Daviţoiu le stă ca un ghimpe în coaste
“Voi contesta excluderea deoarece a fost o glumă de şedinţă”, susţine Nicu Daviţoiu, spunând că foştii săi colegi s-au dedat la mojicii pentru a-l elimina din organizaţie, miza fiind Consiliul Municipal. Daviţoiu va figura, astfel, în Consiliul Municipal, până când căile de atac în cazul excluderii se vor epuiza.
Daviţoiu a fost exclus din PDL pe motiv că s-a angrenat în formarea Partidului Mişcarea Populară Gorj, lucru pe care l-a negat. De-a lungul timpului, pedelişti cunoscuţi au pus umărul la formarea a numeroase partide şi niciodată nu au fost excluşi din PDL Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here