“Minerul” CEO va plăti taxă hotelieră

463

Hotelul “Minerul” deţinut de Complexul Energetic Oltenia(CEO) pe raza comunei Săcelu va achita un procent din biletul cu care sunt taxaţi cei care înnoptează în această unitate, primăriei locale. Acest lucru le-a fost impus autorităţilor de către inspectorii Camerei de Conturi Gorj care au verificat actele primăriei şi au cerut ca de anul viitor să se încaseze taxa în cauză. Taxa nu va depăşi 5% din valoarea biletului eliberat de unitatea hotelieră.

Complexul Energetic Oltenia este obligat să mai achite o taxă Primăriei Săcelu, pe lângă cele deja acordate instituţiei publice în ceea ce priveşte clădirile şi terenurile deţinute pe raza comunei. Este vorba de un procent cuprins între 1-5% din valoarea biletului care vor ajunge, în 2014, la bugetul local Săcelu. Cel puţin asta au decis cei de la Camera de Conturi Gorj care le-au indicat autorităţilor să taxeze Hotelul “Minerul” al CEO, la fel cum fac şi cu alte unităţi similare, dar de mai mici dimensiuni din localitate.
Vasile Tălău, viceprimarul din Săcelu, susţine că taxa va fi pusă în aplicare abia de anul viitor, taxa de staţiune pusă anterior de ex-primarul Ion Voica nemaifiind valabilă.
Tot Tălău susţine că primăria are un buget mic şi că mai are de recuperat bani pe taxe şi impozite locale de la CEO, dar primăria mizează pe o bună înţelegere cu cei de la Complexul Oltenia, motiv pentru care nu îşi face probleme că acestea nu se vor achita.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here