Raportul Camerei de Conturi Gorj, prezentat CL Peştişani

281

În şedinţa de joi a Consiliului Local Peştişani se va prezenta raportul Camerei de Conturi Gorj, eliberat autorităţii publice în urma controlului încheiat de reprezentanţii acestui organism, luna trecută, în comună. Raportul nu va fi eliberat şi consilierilor, deşi există solicitări în acest sens, ci va fi citit doar în şedinţă participanţilor, măsurile impuse de Camera de Conturi după verificare urmând a se anunţa la 30 de zile de la control.

Consiliul Local Peştişani se va întruni joi, la ora 16.00, în şedinţă, pentru aprobarea a trei proiecte de hotărâre. Unul priveşte prelungirea concesiunii pentru cabinetul doctoriţei Lidia Pavel, cu încă un an de zile, punctul doi are legătură cu o rectificare bugetară legată de contabilizarea unor bani nefolosiţi de instituţia publică ce se vor utilizaţi pentru nişte asfaltări de final de an, iar ultimul, şi cel mai important, priveşte prezentarea raportului de audit încheiat de Camera de Conturi Gorj. Acest punct este aşteptat de către consilierii care au şi solicitat un exemplar din raportul care se anunţă drastic pentru anumite investiţii realizate incorect în comună. Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani, susţine că în şedinţă doar va citi raportul, nu îl va încredinţa nimănui, deoarece aşa ştie că ar fi legal. “Nu am scăpat deloc uşor de control. S-au constatat probleme, dar le putem remedia într-un timp mediu. Aşteptăm măsurile impuse de Camera de Conturi, care se dau în 30 de zile după verificare. În ce priveşte punerea la dispoziţie a raportului pentru consilieri, am întrebat, şi nu este legal să îl dau”, a declarat Ilie Fuiorea.

“Diverse” şi nu eliminarea lui Gelatu
Nici în şedinţa de acum nu a fost trecut pe ordinea de zi solicitarea PRM Gorj de a-l înlocui pe consilierul Ovidiu Gelatu, solicitare adresată CL Peştişani de câteva luni de zile. Conducerea primăriei caută tot felul de motive pentru a nu răspunde solicitării PRM, invocând tot felul de amânări, deşi partidul i-a retras sprijinul politic acestui consilier din 26 iunie 2013.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here