SPA-ul primarului din Cătunele, construit cu muncitori fără acte în regulă

353

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au depistat în cursul dimineţii de ieri, mai mulţi muncitori care lucrau la construcţia unui SPA din comuna Cătunele neavând contracte de muncă. Edilul comunei, Florinel Țuilă, susţine că această construcţie nu are legătură cu administraţia locală doar prin faptul că aceasta a facilitat construirea acestui centru de relaxare. Iar în ceea ce priveşte problema muncitorilor, primarul nu ştia nimic.

ITM Gorj a efectuat în data de 07.10.2013 orele 10.20 împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei Gorj un control inopinat în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în comuna Cătunele, judeţul Gorj. “În urma verificărilor efectuate a fost depistată o societate comercială ce desfăşura activitate cu 10 salariaţi în domeniul construcţiilor la un centru SPA. Din declaraţiile solicitate la faţa locului şi în urma verificărilor preliminare au fost depistate un număr de 7 persoane fără forme legale de angajare. În acest sens, se va face un denunţ penal, existând presupunerea săvârşirii de către acest angajator a infracţiunii prevăzută şi sancţionată de articolul 264, alin.3 din Legea 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare (Codul muncii). Conform noilor reglementări ale Codului muncii primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără întocmirea unui contract individual de muncă se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală”, a declarat George Romanescu, şeful ITM Gorj.
SPA-ul de la Cătunele va fi gata în 2014, susţinea cu puţin timp în urmă, primarul localităţii Florinel Ţuilă. Investiţia se ridică la 1.000.000 de euro şi se va întinde pe o suprafaţă de aproape 7.000 de mp.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here