Invitaţii Morega şi Ruşeţ nu s-au abţinut să critice pedeliştii la simpozionul PDL

479

Trecând astfel de incidentul savuros cu ziarul pamflet la adresa lui Blaga, simpozionul PDL organizat joi la Târgu-Jiu, strategic în colegiul deputatului-premier Victor Ponta, pentru a aduce un plus de imagine portocaliilor, nu s-a bucurat de succesul scontat. Asta deoarece la întâlnirea a cărei amfitrion a fost Maricica Moţa, mutată cu tot cu carnetul de partid la Bucureşti, nu au venit sindicaliştii care ar fi trebuit să se bată pentru locurile de muncă la care au făcut referire organizatorii evenimentului. Marin Condescu, agentul electoral al preşedintelui Băsescu, a lipsit, de asemenea, de la simpozionul pe teme de şomaj şi energie, al cărui fiasco, probabil, liderul de sindicat l-a bănuit. Mai mult, invitatul de seamă al simpozionului, Dan Morega, nu şi-a abţinut criticile când a fost vorba despre foştii miniştrii PDL pentru ale căror fapte Gorjul trage greul şi acum. Şi Ion Ruşeţ a fost critic la adresa colegilor din PDL, spunându-le liderilor politici, că a avut de suferit urmare a deciziilor guvernaţilor PDL.

A fost prezent aici, din complezenţă, Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte al FNME, acum jurist la Jilţ, venit mai mult în calitate de fost preşedinte al PDL Gorj decât de lider sindical. În discursul rostit în faţa participanţilor, Ruşeţ s-a arătat critic la adresa celor care au afectat Gorjul prin faptele lor, atunci când au fost la putere. Ruşeţ nu i-a slăbit pe Bodea, Sulfina Barbu şi Ioan Oltean, totul sub privirile surprinse ale prietenului său, Vasile Blaga.
Nici Dan Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice Gorj, singurul invitat cu adevărat interesat de lipsa locurilor de muncă şi de problemele legate de vânzarea energiei de către CEO, nu i-a menajat pe organizatorii simpozionului. Şi acesta a criticat faptele ex-ministrului Economiei, Ion Ariton, legat de certificatele verzi, dar şi de acceptarea actului constitutiv al înfiinţării CEO, având în vedere că acesta a fost aprobat în AGA şi de către ministru, stând la baza hotărârii de guvern, în care Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% poate avea drept de veto în legătură cu mai multe hotărâri importante la vârful Complexului Energetic Oltenia. Echidistant, Morega le-a spus celor prezenţi că CEO putea face fuziunea cu hidro, pe vremea PDL, pentru ca preţul energiei să fie mai mic şi să aibă acces pe piaţa energetică pentru a vinde mai mult. Pedeliştii nu s-au bătut pentru asta cum nu o fac acum nici useliştii.

Pedeliştii din alte judeţe, aduşi să umple sala
În rest, din sală au lipsit şefii de instituţii, directorii Complexului Energetic Oltenia sau alţi factori de decizie de la nivel local şi naţional. Au lipsit şi investitorii şi oamenii de afaceri fără carnet de partid. De altfel, nici măcar toate scaunele din sală nu au fost ocupate cu pedelişti, fiind absenţi de la şedinţă numeroşi aleşi ai partidului la nivel local. Au venit câţiva pedelişti de la alte organizaţii din Oltenia, care au ocupat câteva locuri în sală.
Au venit însă să le ridice moralul pedeliştilor, împuţinaţi în Opoziţie, Vasile Blaga, Raluca Turcanu, Gheorghe Flutur, Andreea Paul şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu, singurul care măcar a plimbat pedeliştii gorjeni, în mandatul său, la Bruxelles, pe banii UE. Nu degeaba, deoarece, aspiră, cu siguranţă, la un nou mandat, şi la sprijinul electoral al PDL Gorj pentru voturile care îi vor fi necesare pentru a accede, din nou, în Parlamentul European.

Reorganizarea PDL, cuvântul de ordine
De altfel, rezultatul şedinţei era cunoscut încă dinainte ca simpozionul să aibă loc. Mascat de o întâlnire de reorganizare în vederea europarlamentarelor, întâlnire care s-a repetat pe acelaşi tipar în mai multe zone din ţară, simpozionul s-a terminat fără ca pedeliştii să traseze obiectivele şi să atingă scopul întâlnirii. De altfel, situaţia în ce priveşte şomajul şi energia la nivel de Gorj nu se schimbă deloc, după simpozionul PDL. Poate doar membrii organizaţiei judeţene PDL şi-au încărcat bateriile în aşteptarea revenirii la Putere.

Soluţiile lui Blaga, nu există
De altfel, Vasile Blaga, preşedintele PDL Gorj, a menţionat deja la conferinţa de presă că nu are soluţii pentru ca judeţul nostru să părăsească locul 5 în topul şomajului la nivel naţional. A avut grijă să spună că nu a ales întâmplător Gorjul pentru acest simpozion, şi că nu a intenţionat să facă întâlnirea în judeţul care ocupă primul loc în topul şomajului pe ţară. “Comisiile pentru Muncă şi cea Economică realizează în Gorj, nu întâmplător în Gorj, pe probleme de muncă şi energie pentru că, cu toţii observăm că, din păcate, Guvernul Ponta nu se achită de niciuna dintre promisiunile făcute în campaniile electorale”, a declarat Blaga. Mesaje similare au avut şi restul celor care au luat cuvântul la simpozionul la care s-a discutat mai puţin de metodele de tratare a şomajul din Gorj şi mai mult de bătălia PDL cu USL.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here