Încă un şef de la UM Sadu după gratii

289

Audierile pe care procurorul Emil Moţa le-a continuat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în dosarul privitor la dispariţia sutelor de tone de materie primă din „rezerva de mobilizare” de la Uzina Mecanică Sadu s-au finalizat din nou cu o reţinere pentru 24 de ore. Directorul de producţie, Gabriel Bogdan a fost, de această dată, cel încătuşat, el fiind cel responsabil cu producţia de armament din unitate, deci inclusiv cu folosirea „rezervei de mobilizare” în procesul de producţie. Acesta va fi cel mai probabil prezentat azi unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, ieri fiind în această situaţie foştii directori generali Lori Boian şi Nicolae Dijmărescu.

Pentru ambii, Parchetul a cerut arestarea preventivă, acuzaţiile ce le sunt aduse celor doi foşti şefi de la UM Sadu, Boian fiind adjunct pe ţară la Romarm, fiind mai multe decât cele prezentate la începutul săptămânii, atunci când aceştia au venit pentru prima dată la audieri în acest dosar. Astfel, conform unui comunicat de presă, aceştia nu sunt acuzaţi doar de instigare la delapidare, ci sunt acuzaţi şi de comiterea altor infracţiuni, unele pedepsite şi cu 25 de ani de puşcărie.
“Faţă de inculpatul Boian Gheorghe Lori, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 16.12.2005-16.06.2012, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Faţă de inculpatul Dijmărescu Nicolae, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 20.12.2012-01.05.2013, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals intelectual şi omisiunea sesizării organelor judiciare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here