Liderii tac chitic! – Organizaţia PDL a lui Militaru, sub asediul anchetatorilor

422

PDL Motru, organizaţia condusă din postura de preşedinte de către fostul deputat Constantin Severus Militaru, totodată prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, are cei mai mulţi membrii a căror activitatea profesională realizată sub umbrela portocalie conţine cele mai multe aspecte penale, anchetate acum de procurori. Elena Vintilescu, şefă a femeilor în PDL Motru, totodată consilier municipal în localitate, este pusă acum la zid de anchetatori fără însă ca vreunul dintre şefii săi de partid să o apere măcar folosindu-se de prezumţia de nevinovăţie. În aceiaşi situaţie se află şi Nicolae Giuran, membru în această organizaţie, aflat pe lista de aleşi PDL ai Consiliului Judeţean Gorj, dar şi Daniel Burlan, şi el simplu membru în PDL Gorj, urmărit penal alături de Marin Condescu. Nici pentru cei doi, şi nici pentru Dan Olaru, liderii PDL, Dan Vâlceanu, Severus Militaru sau alţii nu au sărit în apărarea acestora, arătând public că se dezic de faptele colegilor lor de partid, pe care anterior i-au susţinut pe funcţii.

Situaţie fără precedent la PDL Gorj şi, în mod special, la PDL Motru, unde liderii organizaţiilor în cauză nu şi-au apărat nici măcar verbal sau de faţadă membrii de partid băgaţi în arestul IPJ Gorj cu cătuşe şi plimbaţi cu duba de către anchetatori, pentru activităţi profesionale în funcţii în care au fost giraţi politic chiar de către aceştia. De teamă să nu îşi asocieze numele cu urmăriţii penal cu carnet portocaliu, Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, şi prim-vicepreşedintele Severus Militaru, lider al organizaţiei din Motru, unde în mod inedit sunt regimentaţi politic cei patru urmăriţi penal, nu au spus nici pâs când lui Vintilescu, Giuran, Olaru şi Burlan li s-a pus amprenta “penal” de către procurori. Asta deşi altădată le lăudau public realizările şi îi plimbau pe la conferinţele de presă ale PDL Gorj.

Vintilescu, şefă a Grupului PDL din CL Motru
Militaru lasă acum capul jos când e vorba de Vintilescu, cea pe care nu numai a girat-o în funcţie, a pus-o în fruntea listei de consilieri municipali la Motru şi a făcut-o chiar şefă a Grupului PDL în CL de aici. De altfel, din această postură, Vintilescu taie şi spânzură peste deciziile colegilor săi de la PDL din acest organism. O va face şi în continuare deoarece numai pedeliştii o pot detrona din funcţie. “Pentru Vintilescu acţionează prezumţia de nevinovăţie. Eu nu pot să îi retrag funcţia din Consiliul Local pe care i-au oferit-o colegii ei de partid”, explică Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Dacă Hanu, lider PSD, încă îi oferă, dincolo de clinciurile politice, lui Vintilescu prezumţia de nevinovăţie, Militaru, Vâlceanu şi alţi pedelişti din forul de conducere judeţean al PDL Gorj nici nu se folosesc de această scuză, public, pentru a-şi apăra colega.

Giuran, pe lista de consilieri judeţeni PDL
Nici măcar pentru Nicolae Giuran, aflat încă în arestul IPJ Gorj, şi urmărit penal cu “Lotul Fluierătoru” nu s-au sinchisit liderii PDL, nici de la judeţ şi nici din municipiu, să-l apere public. Asta deşi Giuran a făcut parte din Biroul Permanent Judeţean al PDL Gorj pe când la cârma partidului se afla actualul deputat Ion Cupă, adică până acum câteva luni, şi mai mult, acesta se află pe lista de aleşi ai PDL în Consiliul Judeţean Gorj. De altfel, Giuran a fost trecut pe lista de consilieri judeţeni de către fostul senator Ion Ruşeţ, pe vremea căruia, acesta deţinea funcţia de vicepreşedinte al PDL Gorj. Giuran, văzut bine de mulţi motreni, şi pentru care numeroşi mineri din Motru nu şi-au ascuns părerile de rău în legătură cu arestarea sa, nu a avut aceiaşi trecere în rândul lui Militaru, Vâlceanu şi alţi lideri din conducerea judeţeană a PDL Gorj, care nu l-au apărat nicio clipă pentru faptele sale profesionale, deşi funcţia în minerit şi-a menţinut-o şi prin carnetul de partid.

Burlan şi Olaru, la etcetera…
Fostul candidat PDL la Primăria Motru, Daniel Burlan, acum simplu membru PDL Motru şi Daniel Olaru, fostul director economic al SNLO, sunt alţi doi membrii din organizaţia lui Militaru, ultimul se pare că şi-ar fi înaintat retragerea din filială, pentru care preşedintele acesteia nu spune nimic. De altfel, nu numai că nu spune, ci Militaru i-a abandonat la propriu în “gura lupului”, în speranţa că faptele profesionale ale celor doi, văzute drept penale de către anchetatori, să nu fie asociate cumva cu numele său.

Se protejează interesele şi cam atât..
Astfel, în loc să-şi protejeze membrii de partid, prigoniţi la locurile de muncă dar şi de către anchetatori, liderii PDL Gorj dorm în bocanci. Sau mai bine zis îşi protejează propriile afaceri din minerit, locurile de muncă la CEO şi membrii familiilor lor care muncesc la stat. PDL Gorj pierde astfel nu numai membrii vechi, ci chiar Opoziţia, oamenii simţindu-se descoperiţi, preferând să dezerteze spre alte partide politice aflate la Putere.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here