Crimă între fraţi

277

Un bărbat de 47 de ani din Bolboşi şi-a ucis fratele mai mic decât el cu câţiva ani după un scandal produs pe fondul consumului de alcool. Cei doi au făcut cu cazanul sâmbătă toată ziua, iar după-amiază au ajuns să nu se mai înţeleagă decât apelând la forţă. Nimeni nu ştie exact ce s-a întâmplat, dar e cert că a avut loc o crimă.

Ion Sârbu a fost găsit dormind în patul său, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, în timp ce la poarta casei medicii de pe ambulanţă se chinuiau de zori să îl readucă la viaţă pe fratele său. Bărbatul fugise de acasă la un vecin, după ce a fost rănit cu un cuţit în zona gâtului şi a pieptului. Victor Sârbu a cerut ajutor la cine a apucat, iar până a venit o salvare să-i acorde primul ajutor, el a pierdut atât de mult sânge încât s-a stins pe drumul către spitalul din Turceni. Fratele său nu a realizat ce a făcut decât foarte târziu, dar nici atunci nu părea să aibă regrete. „Nu comentez” a spus acesta când a fost întrebat despre ce se întâmplase.
Vecinii şi rudele celor doi spun că bătăile dintre cei doi fraţi erau la ordinea zilei, scandalurile având loc mai ales acum, în perioada cazanului, când apare ţuica proaspătă. „Din păcate pentru ei au fost corcoduşe multe anul acesta şi ei au avut ce să bea. Atunci când erau treji, chiar păreau că se înţeleg bine, ca fraţii, împărţeau şi o pâine dacă o aveau, dar când apuca unul dintre ei să bea, mai ales cel care a făcut crima, erau de nerecunoscut. Se băteau cu pumnii, puneau mâna pe cuţite, pe topoare, tot ce le ieşea în cale”, spune unul dintre localnici.
Ion Sârbu a fost reţinut imediat de poliţişti, iar procurorul de caz urma să-l prezinte ieri la o instanţă de judecată pentru a obţine mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. Bărbatul este acuzat de omor deosebit de grav, el riscând să îşi petreacă în spatele gratiilor măcar vreo 25 de ani. Cu alţi 25 de ani în urmă şi-a omorât în împrejurări asemănătoare tatăl, tot pe fondul consumului de alcool. Atunci a executat doar o parte din pedeapsă pentru că Nicolae Ceaşuescu a emis un decret de graţiere pentru a goli închisorile, clemenţa cu care a fost tratat atunci Sârbu nefiindu-i acestuia de nici un folos.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here