Slapciu, eliminat din Consiliul Judeţean Gorj

288

Consilierii judeţeni au aprobat vineri încetarea mandatului de consilier judeţean, deţinut până în prezent de Aurel Slapciu din partea PP-DD Gorj, după ce şefii partidului i-au retras sprijinul politic. Slapciu a fost exclus din partid pentru că a adus atingere imaginii PP-DD-ului, susţine deputatul Nicoleta Mocioi. În locul său va fi avansată Elena Amza, fost viceprimar al comunei Târgu Logreşti, fiind următoarea pe lista PP-DD de consilieri judeţeni.

La sfârşitul săptămânii trecute în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Gorj s-a hotărât încetarea mandatului de consilier judeţean a lui Aurel Slapciu, declarat ales pe lista Partidului Poporului-Dan Diaconescu, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic.
Consilierul judeţean Aurel Slapciu a fost exclus din PP-DD Gorj, pentru că a adus atingere imaginii partidului, susține deputatul Nicoleta Mocioi. Postul vacant va fi ocupat de către fosta viceprimăriță a comunei Târgu-Logrești, Elena Amza, reprezentanta Partidului Poporului Dan Diaconescu Gorj.
Pepededista a activat în politică, în trecut, la Partidul Național Liberal. A plecat însă la Partidul Poporului Dan Diaconescu pentru că Uniunea Social Liberală a decis să-l susţină la funcţia de primar pe social-democratul Ion Băluță.
“Se constată încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Aurel Slapciu, ca urmare a pierderii calităţii de membru al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, pe care listă a fost ales. Se declară vacant locul de consilier judeţean. Prezenta hotărâre se va comunica domnului Aurel Slapciu şi poate fi atacată, fără efectuarea procedurii prealabile, la instanţa de contencios administrativ, în termen de 10 zile de la comunicare. Direcţia juridică şi dezvoltarea capacităţii administrative din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Gorj va duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri”, se arată în hotărâre.

Slapciu s-a conformat, nu vrea să atace în instanţă hotărârea
Potrivit prevederilor Legii, Slapciu înainte de expirarea mandatului de consilier judeţean poate ataca în instanţă hotărârea privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean în termen de zece zile de la comunicare. Acesta însă declara, cu puţin timp în urmă, că ar putea să conteste acest act, însă nu o va face, cu convingerea că oricum ar fi câştigat, deoarece nu doreşte să continue în nici un fel relaţiile cu PP-DD.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here