Dosar penal pentru tichetele de masă „plătite” de Pandurii – Condescu ,,recitat” la IPJ Gorj

285

Una din cele trei plângeri pe care managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, le-a depus la Poliţie în cursul lunii iunie s-a concretizat acum într-un dosar penal în care cap de afiş sunt Marin Condescu precum şi foştii şefi din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan şi Daniel Olaru. Afacerea vizează o cesiune de creanţe, în baza căreia Pandurii primea bani de la SNLO prin intermediul firmei care asigura tichetele de masă pentru mineri.

La sfârşitul lunii iunie Laurenţiu Ciurel declara într-o conferinţă de presă că a primit o somaţie de la o firmă din Bucureşti pentru a plăti o sumă de bani în contul unui contract mai vechi, contract în baza căruia Pandurii a primit de la SNLO bani care, iniţial, trebuiau să fie folosiţi la plata tichetelor pentru mineri. Managerul privat de la CEO spunea la acel moment că nu ştia nimic despre contractul cu pricina şi, ca urmare, a cerut Poliţiei să facă verificări. Aşa a fost deschis un dosar penal în care fostul director general de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, şi fostul său adjunct pe probleme financiare, Daniel Olaru, au ajuns să fie urmăriţi penal pentru o afacere despre care anchetatorii nu au vorbit oficial mai nimic. Surse judiciare spun că şi faţă de liderul sindical Marin Condescu, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii, s-ar fi început urmărirea penală, dar acesta spune că nu ştie nimic şi, în consecinţă, în cazul său lucrurile sunt un pic „în ceaţă”.

Burlan şi Olaru, urmăriţi penal
Burlan şi Olaru au fost audiaţi de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, ei stând în sediul IPJ Gorj mai multe ore. La finalul audierilor nu au discutat cu jurnaliştii, lăsând-o pe avocata lor, Janeta Cosmulescu, să explice situaţia în care se află. Aceasta a confirmat faptul că faţă dă amândoi s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. S-ar fi ajuns aici după ce, în 2011, Pandurii a convenit cu firma care livra tichete de masă minerilor să fie ajutată financiar cu 1,6 milioane de lei, bani plătiţi de SNLO în contul tichetelor. Firma Edenred România SRL a fost de acord să ajute clubul într-un moment în care SNLO nu avea bugetul aprobat şi nu putea vira bani către echipa de fotbal. Suma trebuia restituită ulterior, dar ultima rată a fost plătită de abia recent, după ce Edenred a ameninţat Pandurii cu executarea silită, clubul având o restanţă pe care a achitat-o şi a stins din acest punct de vedere orice conflict.

Condescu s-ar fi dus şi duminică la audieri
Marin Condescu a făcut publice ieri acte care au stat la baza înţelegerii respective, considerând că nu s-a comis nicio ilegalitate. El a menţionat că vineri fusese chemat la audieri la Poliţie, dar a fost plecat la Cluj pentru a perfecta actele pentru meciul cu Hapoel. Liderul sindical spune că oricând se va prezenta în faţa poliţiştilor pentru a da orice fel de lămurire, ieri, într-o conferinţă de presă, acesta declarând că a fost deja audiat în acest dosar imediat după depunerea plângerii. El a vorbit ieri inclusiv despre dorinţa „unora” de-al vedea reţinut pentru 24 de ore, declarând în mod repetat că toată activitatea de la Pandurii este una legală şi că, în consecinţă, cei care doresc să-l vadă cu cătuşe la mâini nu vor avea această satisfacţie. Boss-ul Pandurilor nu a exclus posibilitatea de a fi citat pentru azi la Poliţie în acest dosar, menţionând că merge în faţa anchetatorilor ori de câte ori este nevoie pentru a clarifica orice nelămurire sau suspiciune a acestora.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here