Gorjeni, la judecată pentru şantaj şi fraudă informatică

320

Un bărbat şi o femeie din judeţul Gorj au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi fraudă informatică, de către DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, după ce s-a stabilit, în colaborare cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism (BCCO) Târgu Mureş /Biroul de combatere a criminalităţii informatice, că aceştia lansau atacuri de tip DDOS asupra unor computere şi îi şantajau pe proprietarii acestora.

,,În urma cercetărilor efectuate, autorii au fost identificaţi în persoana unui bărbat şi a unei femei, ambii din judeţul Gorj, stabilindu-se că modul lor de operare era acela de a lansa atacuri informatice de tip DDOS (Distributed Denial of Service) asupra sistemelor informatice utilizate de persoanele vizate, care nu cedau şantajului de a posta pe site-ul/pagina web pe care le aveau în administrare, diferite bannere publicitare. Acest tip de atac informatic constă în încercarea frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator prin trimiterea unor <<pachete>> mari de date, care conduc în final la o suprasaturare a sistemului informatic <<ţintă>>”, precizează un buletin de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, dat joi publicităţii.
Potrivit documentului, cercetările s-au efectuat în intervalul 2012-2013, ocazie cu care lucrătorii BCCO a identificat cele două persoane implicate în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi fraudă informatică, a căror victime erau terţe persoane care administrau diferite site-uri sau pagini web.
Prin rechizitoriul întocmit de către procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, bărbatul şi femeia au fost trimiţi în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi fraudă informatică, complicitate la fraudă informatică, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 49 din Legea 161/2003 – TITLUL III privind combaterea criminalităţii informatice şi respectiv art. 194 Cod Penal.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here