Directorul liberal Braia de la UMC Peşteana, demis! – “Îi voi acţiona în judecată pe cei care m-au schimbat abuziv!”

285

Alexandru Braia, directorul Unităţii Miniere de Carieră(UMC) Peşteana a fost destituit ieri din funcţie, fără un motiv plauzibil. În locul lui Braia a fost pus director fostul şef al Biroului de Protecţie a Muncii, Mihai Mariescu. Schimbarea lui Braia era previzibilă, deşi acesta nu a crezut că va fi demis, peste noapte, fără ca să comită vreun abuz. Braia a refuzat, marţi, să intre în posesia documentului prin care i se anunţa, oficial, destituirea, menţionând că este în concediu medical. Acesta a anunţat, în schimb, că îi va da în judecată pe cei care l-au schimbat abuziv din funcţie, numai pentru faptul că este penelist.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, l-a luat la ochi pe directorul Alexandru Braia încă de dinainte de mitingul FNME de al finalul lunii mai. Pe motiv că a permis ca sindicaliştii să intre în concedii legale, Ciurel, a anunţat public că îl va schimba pe Braia, ca apoi să dispună o anchetă şi să constate că numărul celor intraţi în libere era foarte mic, neconfirmându-se zvonurile special create pentru a-l scoate în faţă, în mod negativ, pe directorul de la Peşteana. Ciurel a părut că renunţă la destituirea directorului, ca acum, o dată cu expirarea mandatelor pe 4 luni ale directorilor de cariere, să pună pe tapet schimbarea lui Alexandru Braia, membru PNL.
De altfel, în minerit erau numeroase zvonuri legate de destituirea unor directori de carieră din subordinea Diviziei Miniere, asta până pe data de 28 iulie, Braia fiind, în acest caz, cap de listă. Schimbări similare mai sunt vehiculate şi la Berbeşti.

“L-am avut subordonat pe Antonie, dar eu nu am făcut aşa ceva!”
Braia a confirmat ieri faptul că a fost schimbat din funcţie, şi supărat a declarat că nu îşi imagina că ar fi putut să fie demis, fără să facă vreo ilegalitate. “Nu pot să cred că mi-au făcut asta. Prima dată m-au schimbat de la Roşia, şi m-au dus la Peşteana, acum să mă demită şi de aici, doar că sunt membru PNL. Se încearcă o destabilizare a PNL-ului în zonă, oricum USL nu mai există. Îi voi acţiona însă în judecată pe cei care m-au schimbat abuziv, deoarece nu am făcut vreo ilegalitate. Mai mult, nu mă aşteptam ca Antonie şi Ciurel să-mi facă aşa ceva, cu atât mai mult cu cât l-am avut subordonat pe Antonie iar eu nu i-am făcut nimic rău”, a declarat, supărat, Braia.
Acesta a fost chemat la Divizia Minieră să i se înmâneze documentul prin care i s-a anunţat destituirea, dar a refuzat să se prezinte acolo pentru a-l ridica. “Sunt în concediu medical, nu mă duc nicăieri. Asta merit după atâţia ani de muncă în minerit”, a spus, pe acelaşi ton, Braia, menţionând că nu ştia pe ce post inferior funcţiei avute a fost pus.

Trotea, rămas şef
Daniel Burlan, fostul director al SNLO, ajuns în subordinea Serviciului Mecanic de la Cariera Peşteana şi Leşu Daviţoiu, şef la Investiţii şi Exproprieri, vor fi mutaţi şi ei în funcţii inferioare la Peşteana. Doar Tiberiu Trotea, şeful de la Producţie, se pare că va rămâne în funcţie.
Numirea celor trei aici a fost intens criticată, şi atârnat greu de fiecare dată când Braia era scos în faţă la Divizia Minieră pentru că apăreau probleme la Cariera Peşteana.
Mariescu, noul director de la UMC Peşteana
Mihai Mariescu este astfel, în acte, de ieri, director al UMC Peşteana, acesta ocupând anterior postul de şef al Biroului de Protecţia Muncii. Nu se cunoaşte dacă acesta este membru la vreun partid politic, cu atât mai puţin la PSD. Nu se cunoaşte nici de ce s-a preferat numirea acestuia la Peşteana, în locul lui Braia. Se ştie doar că la un moment dat a mai fost şef de carieră aici.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here