CEO a dat alarma pentru casa mobilă de la Ştiucani

335

O familie din Gorj şi-a plimbat casa de pe un teren pe altul ca să obţină sume mai mari drept despăgubiri de la carierele miniere. Acestea fac exproprieri, iar pentru terenurile pe care sunt şi case se dau mai mulţi bani. Proprietarii au câştigat în acest fel aproape un milion şi jumătate de euro.

Afacerea a mers ca pe roate. O căsuţă cu o cameră a fost mutată cu trailerul de pe un teren pe altul în satul Ştiucani. După ce au fost despăgubiţi o dată, oamenii s-au gândit să-şi mute casa pentru a mai primi bani. „Cu macarale, au mutat-o. Practic v-aţi luat casa de acolo şi aţi adus-o aici. Da, dar nu pe roţi. A ridicat-o cu macaraua că are placa de beton sub ea. Şi aici cică e ilegal de unde v-aţi mutat. Cum e ilegal dacă am acte? Primarul zice că nu pierde nimic că stăm noi colea”, a spus bărbatul.
Despăgubirile au curs până când reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, cei care preluau terenurile, şi-au dat seama că ceva este în neregulă. Primarul susţine că imobilul nu figurează în acte pe terenul pe care se află acum. „Nu are această casă nici autorizaţie de construcţie şi implicit nici de demolare. Un titlu de proprietate nu există! Poliţiştii au început o anchetă”.
“Pe o suprafaţă de 500 de metri, asta a dat familia respectivă şi în schimb a primit o mie 500 mp şi 6,8 miliarde” susţine Laurenţiu Ciurel despre una dintre parcelele despăgubite deja soţiei lui Mihai Rămescu. Printre cei verificaţi pentru că ar fi primit despăgubiri ilegale se numără şi afaceristul Mihai Rămescu, cel care s-a ales cu dosar penal pentru că a blocat o stradă cu nunta fiicei sale.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here