Alba, neagra cu salariile personalului TESA la CEO

330

Inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, a finalizat ancheta realizată la sesizarea făcută de Federaţia Naţională Mine Energie(FNME) cu privire la tăierile de salarii la personalul TESA din CE Oltenia. Verdictul este unul foarte clar, managerul CEO are la dispoziţie o lună de zile pentru returnarea banilor tăiaţi minerilor.

Personalul TESA al CEO, care s-a ales cu salariile diminuate ca urmare a deciziei luate de către managerul Laurenţiu Ciurel, aceea de a diminua lefurile în scopul de a se face economii, îşi va recupera banii, doar dacă salariaţii nu au semnat actul adiţional. Inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, a declarat ieri că a dispus un termen de o lună pentru returnarea banilor tăiaţi. El spune că producătorul de energie nu a respectat articolul 41, alineatele 1 şi 3 din Codul Muncii, care interzic modificarea unilaterală a contractelor individuale de muncă. Totodată, CEO a fost somată ca până la data de 21 iunie să acorde alimentaţie de protecţie pentru toţi angajaţii.
De cealaltă parte Directorul, Laurenţiu Ciurel spune că peste 2.000 din cei 2.300 de salariaţi TESA au semnat actele adiţionale iar restul ar trebui să ia exemplul majorităţii. “Noi trebuie să dăm banii înapoi pe aprilie doar celor care nu au semnat actele adiţionale sau nu le vor semna până la 6 iulie. După părerea mea vor semna şi ceilalţi, pentru că oamenii înţeleg situaţia. Nu cred că vor fi mai mult de 20 de salariaţi care nu vor semna”, a spus Ciurel.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here