Proiect de formare profesională pentru 130 de angajaţi ai CEO

290

Mai mulţi şefi din cadrul sucursalelor Complexului Energetic Oltenia au fost prezenţi ieri la Hotelul Brâncuşi din Târgu-Jiu la conferinţa de prezentare a proiectului „Metode flexibile de organizare si formare in domeniul noilor tehnologii pentru sectorul de energie” din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Asta deoarece obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea adaptabilităţii angajaţilor din sectorul energie şi promovarea formelor flexibile de organizare a muncii în cadrul operatorilor din sector. De la lansare a lipsit managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, amfitrionul întâlnirii fiind prof. Virgil Musatescu, managerul proiectului, de la Universitatea Politehnică Bucureşti. În primă fază, 130 de angajaţi vor fi instruiţi în cadrul proiectului.

Pe termen lung, proiectul îmbunătăţeşte modul de organizare al operatorilor şi dezvoltă abilităţile managerilor din sector în vederea unor forme inovatoare, eficiente si flexibile de organizare a muncii. De asemenea, proiectul creşte eficienţa operatorilor din sectorul energie şi îmbunătăţeşte mecanismele de control ale poluării prin dezvoltarea abilităţilor şi cunoştinţelor resursei umane şi prin conştientizarea de către angajaţi a rolului lor în controlul poluării. În acelaşi timp, proiectul contribuie la realizarea obiectivului general POSDRU pentru că realizează creşterea competitivităţii şi flexibilităţii operatorilor din sectorul energie prin formarea profesională continuă pe piaţa muncii a 1750 de persoane, în condiţiile schimbărilor apărute în sectorul energie prin aplicarea pachetelor legislative europene specifice. “Angajaţii vor deveni mai competitivi şi vor avea calificări recunoscute la nivel naţional prin cursuri de iniţiere, perfecţionare şi specializare. În esenţă, efectul pe termen lung al proiectului este creşterea productivităţii muncii, locuri de muncă mai bune pentru angajaţi mai bine pregătiţi, creşterea sustenabilităţii utilizării resurselor umane şi impact mai mic asupra mediului a activităţilor specifice sectorului”.
La eveniment au participat membri ai managementului de proiect, reprezentanţi ai conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO), angajaţi din sectorul energie, reprezentanţi mass-media şi alte persoane interesate. În contextul prezentării proiectului, s-au făcut referiri speciale asupra uneia dintre activităţile acestuia privind îmbunătăţirea capacităţii şi a preocupărilor angajaţilor din sector pentru controlul poluării şi s-au diseminat materiale informative şi de conştientizare.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here