Ruşeţ: ,,Negocierile continuă, ca şi protestele”!

280

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, pare că nu l-a convins pe Marin Condescu, şeful FNME, să renunţe la acţiunile de protest anunţate de Federaţia Naţională Mine Energie.

Asta, în ciuda unei discuţii avute luni la Bucureşti între Niţă şi membrii delegaţiei sindicale, conduse de Condescu. Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME, a declarat însă că nu poate face publice cele discutate, mai ales că negocierile nu au fost finalizate. ,,Sunt chestiuni de detaliu care nu pot fi făcute publice pentru că suntem într-un proces de negociere. Pe de altă parte, ne dorim măsuri care să ţină compania în viaţa pe termen mediu şi lung şi ne mai dorim să asigurăm o stabilitate a locurilor de munca în regiune”, a declarat Ruşeţ.

Marşul porneşte de la fostul Interex
În cursul zilei de luni a avut loc o întâlnire la Bucureşti cu delegaţia FNME condusă de Marin Condescu, din care au făcut parte sindicaliştii Eugen Iovan, Constantin Mitrescu, Dumitru Pârvulescu, Marin Golea, Nicolae Bădiţa şi Adrian Marciuc. ,,La întâlnirea cu Niţă s-au expus toate problemele cu care ne confruntăm, urmând ca săptămâna viitoare ministrul să ajungă la Târgu-Jiu în încercarea de a găsi unei soluţii pentru a dezamorsa acest conflict. Până atunci însă calendarul protestelor, stabilit de Colegiul Director al FNME, rămâne în vigoare”, a mai declarat Ruşeţ. Marşul protestatarilor va începe joi la ora 12.00 în municipiu. Acesta va fi iniţiat din zona fostului Interex, protestatarii mergând spre sediul CEO, apoi pe strada Victoriei spre sediul Diviziei Miniere. 5000 de angajaţi ai CEO vor mărşălui prin Târgu-Jiu încercând să atragă atenţia autorităţilor şi a conducerii CEO legat de reducerea programului de lucru şi a salariilor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here