Angajat al Primăriei Târgu-Jiu, cu gânduri sinucigaşe

321

Un bărbat de 54 de ani din municipiu a generat ieri panică într-un bloc din oraş, de pe strada Garofiţei, după ce a ameninţat că se va sinucide prin aruncarea apartamentului său în aer. La blocul în care stă cel în cauză s-au mobilizat de urgenţă pompieri şi poliţişti, situaţia fiind detensionată în cele din urmă de intervenţia directă a şefului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, cel care a reuşit să-l convingă pe sinucigaş să renunţe la gândurile negre pe care le avea.

Remus Puşoiu a lucrat ani buni la Bucureşti, iar după moartea tatălui său, în urmă cu un deceniu, s-a mutat la Târgu Jiu, într-un apartament situat la etajul doi, pe strada mai sus menţionată. În dragoste n-a prea avut noroc, fiind divorţat de vreo patru femei, o a cincea, fără acte, părăsindu-l de ceva vreme. Ieri spre prânz, în jurul orei 11.00, bărbatul a trimis câteva SMS-uri la colegi de-ai săi din cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din Primăria Târgu Jiu, anunţând că îşi va pune capăt zilelor. El a spus şi cum vrea să facă lucrul respectiv, dând drumul gazelor, ceea ce i-a panicat pe destinatarii mesajelor respective. Aceştia au sunat la 112 şi au cerut intervenţia pompierilor, un echipaj de la ISU Gorj, împreună cu unul de la SMURD deplasându-se de urgenţă la blocul în care stă Puşoiu.

Gazele oprite
Aici au venit şi poliţişti, dar şi angajaţi ai distribuitorului de gaze, care au întrerupt imediat alimentarea cu gaze a apartamentului în care locuieşte bărbatul. Zeci de minute au negociat oamenii legii cu acesta pentru a-l convinge să deschidă uşa, după mai bine de o oră şi ceva de la izbucnirea incidentului la faţa locului sosind chiar şeful IPJ Gorj. Viorel Salvador Caragea a avut discuţii personale cu Puşoiu preţ de câteva minute bune, după vreo 20 de minute acesta solicitându-le jurnaliştilor să se îndepărteze pentru ca bărbatul să fie evacuat fără să aibă vreo discuţie cu reprezentanţii mass-media sau chiar cu vecinii săi. Acesta a fost transportat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, controlul dispus în cazul său fiind făcut în condiţiile în care, spun surse autorizate, bărbatul ar mai fi avut în trecut tentative de suicid eşuate.
Nimeni nu a explicat ce l-a împins pe Puşoiu la un astfel de gest extrem, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, prezent la locul incidentului, menţionând doar că acesta ar fi avut o cădere psihică pe fondul unei oboseli. Vecini ai bărbatului spun totuşi că acesta ar fi avut neîmpliniri în dragoste şi, din cauza singurătăţii, ar fi decis să recurgă la un astfel de gest. Toată lumea l-a menţionat însă ca fiind o persoană extrem de liniştită, amabilă şi muncitoare, „bun specialist”, nimeni neaşteptându-se ca el să creeze atâta panică într-o zi de sărbătoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here