Dian Popescu l-a promovat pe turnătorul liberal “Gigică”

296

Titu Puşcu, Vicepreşedinte al PNL Turburea, candidat pe lista de consilieri locali ai partidului, a aterizat pe postul de ales local, înainte de Paşti, după ce scaunul lui Toma Stamatoiu a fost pus sub semnul întrebării, urmare a unei incompatibilităţi. Deşi Stamatoiu se judecă la instanţa de contencios administrativ cu autorităţile din Turburea, PNL-ul l-a impus la promovare, în locul aşa-zis vacant, pe turnătorul la Securitate, Titu Puşcu. Cel în cauză a dat informaţii la Securitate încă din 1980 de când a fost recrutat purtând numele conspirativ “Gigică”, dar trecutul “glorios” pare că este pe placul şefului PNL Gorj, Dian Popescu, care i-a aprobat acestuia accesul la funcţie.

PNL Gorj are proprii turnători dovediţi în timp ce în fruntea organizaţiei se află un deţinător de dosar penal pentru corupţie. De asta şi “Gigică” de la Turburea a ajuns să se lăfăie într-o funcţie de ales local, şefii săi liberali apreciindu-l astfel pentru munca prestigioasă de turnător la Securitate. Ce mai contează că, potrivit unei adeverinţe eliberate de CNSAS în 2011, Titu Puşcu a spionat pentru SECU, nefiind însă lucrător/colaborator al Securităţii, ci doar ciripitor la organul puterii comuniste. Astfel, Puşcu zis Gigică a ajuns să aprobe, din nou, în Consiliul Local Turburea, ce este bine şi ce nu pentru locuitorii comunei. A fost adus chiar de acasă pentru a-şi depune jurământul de consilier la ultima şedinţă de CL Turburea, Gigică fiind pregătit să plece la instalare, de fericire, chiar şi în izmene.

I-a dat în gât pe cei nemulţumiţi de prime
Notele informative ale lui Gigică Puşcu sunt numeroase, din 1980 până la finalizarea regimului. Puţini au fost cei care au scăpat de “scanarea” lui Gigică acum liberal cu funcţie la nivel de PNL Turburea, cel în cauză ciripind şi despre nemulţumirea propriilor colegi de muncă, dar şi despre raporturile lor de muncă cu americanii. Spicuim câteva dintre notele informative date de Gigică, acum consilier local la Turburea, la Securitate: “Sursa vă informează următoarele: în urmă cu trei săptămâni s-au dat prime la o serie de pe platforma Turburea. În cadrul echipei în care îmi desfăşor activitatea, pe lângă cei care au primit prime, se mai aflau şi alţi muncitori cu vechime, cu experienţă, care au mai rămas peste program, dar care nu au mai primit nici data trecută nici în prezent. În rândul acestor categorii de oameni au avut loc o serie de discuţii pe motivul că nu s-a făcut o repartiţie corespunzătoare; „Operatorul G.G, s-a prezentat la ora 16.00 la program apt pentru a efectua orice manevră în instalate. În timpul serviciului pe la ora 17.30 – 16.00 fiind în apropierea domiciliului a consumat alcool după care a venit în instalaţia de dectonizare. Portarul de serviciu nu i-a permis să intre in instalaţie, însă acesta s-a deplasat la staţia de uscare gaze”. O altă notă priveşte alţi doi salariaţi ai platformei din Turburea: “pe platforma Turburea lucrează ca mecanic A.M.C., G.C.. care la locul de muncă dă dovadă de o bună pregătire profesională şi seriozitate, el se achita de sarcinile de serviciu. Cu ani în urmă acestuia îi plăcea să facă chefuri mari şi a fost condamnat. Acum s-a liniştit şi s-a schimbai în totalitate. Este căsătorit, soţia acestuia lucrează la parcul nr. 1 şi are 3 copii minori, în momentul actual îl doare un picior şi spatele, merge şchiopătând, însă nu ştiu dacă a fost la spital sau nu”.

Angajat tot pe Platforma Turburea
Interesant este că Gigică lucrează pe aceiaşi Platformă Turburea unde a spionat timp de două decenii pentru Securitate. El a mai avut un mandat de consilier local în perioada 2004-2008 şi apoi încă o frântură de mandat după decesul fostului Primar Ursulescu.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea întregul document de la CNSAS daţi clic pe poză

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here