CL Peştişani freacă menta, dar indemnizaţiile se încasează

328

De când Ilie Fuiorea a ajuns viceprimar al comunei Peştişani, printr-un concurs de împrejurări, treburile merg mult mai prost decât pe vremea viceprimarului Pantelimon Tivig. Conu Ilie s-a certat cu toţi subalternii pe care-i crede „incompetenţi” şi conduce de capul lui fără Consiliu Local. Cum? Veţi vedea.

În luna aprilie s-a convovat o şedinţă ordinară de Consiliu Local fără a se transmite consilierilor actele/documentele necesare asupra proiectelor de hotărâri ce poartă invariabil pecetea gândirii lui strâmbe şi le este deci iniţiator. Legea nr. 215, privind administraţia publică locală, obligă la convocarea şi cunoaşterea documentelor cu cinci zile înainte de şedinţă.
Ei bine, neavând întrunite prevederile legii consilierii locali au făcut act de prezenţă şi atât. Deci, precedentul există. După şedinţa Consiliului Local, urma să se ţină o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor SC UTIL-BONUS SRL. Pus cu japca, administratorul Cosmin Bojincă o afundă mai rău în datorii şi ar vrea ca imensa sumă pe care o are de plătit la Groapa de gunoi ecologic Bârseşti, a firmei SC POLARIS SRL, să le preia primăria. Aiuritor este că el convoacă şedinţa fără a prezenta o cerere scrisă pentru a scăpa datoriile ce urcă spre un miliard de lei vechi, nu prezintă niciun document şi mai şi absentează. Cu şedinţa CL şi AGA din 29 aprilie s-a creat un precedent periculos. Noroc cu preşedintele de şedinţă Corneliu Nicolcioiu-Garincea care-a refuzat să încalce legea.

Vorbe da, documente nu
A doua ruşine s-a produs vineri, 10 mai, când se dorea ca la ora 10,00 să se ţină o şedinţă AGA a SC UTIL-BONUS SRL şi după ea o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Culmea e că la ora 10 n-a venit nici administratorul firmei, Cosmin Bojincă, adică acela care convocase AGA. Evident, nici de această dată, după modelul şi tupeul lui Ilie Fuiorea-Bute, viceprimarul împuternicit cu puteri de primar cam prea liberal, nici Cosmin Bojincă nu prezentase consilierilor documentele ce ar fi urmat să fie dezbătute.
La atâta nesimţire, cum nici viceprimarul Ilie Fuiorea-Bute nu produsese documente care să susţină proiectele sale de hotărâre, printre care şi trecerea unui Ocol Silvic din domeniul public în domeniul porivat – o bagatelă pentru el, care a plătit 600 de milioane de lei vechi şefului său de partid Dian Popescu, patronul firmei Masseratti SRL, care şţi-aşa nu mişcă niciun deget la investiţia botazată „PAVEL ARENA” -, consilierul local, Constantin Fuiorea (Preşedinte al organizaţiei PRM Peştişani) a plecat ca să nu mai piardă timpul. La fel au procedat, pe rând, şi alţi consilieri.
Îmi spunea consilierul local, Corneliu Nicolcioi-Garincea(PNL), că s-au mai purtat nişte discuţii cu cetăţeni veniţi să asiste la şedinţa CL şi cam atât. A doua şedinţă n-a avut loc, consilierii au fost prezenţi. Aşa că îşi merită banii din indemnizaţii, pentru nemuncă. Asta doreşte viceprimarul Ilie Fuiorea-Bute iar Consiliul Judeţean Gorj nu ia nicio măsură.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here