Condescu promite proteste la Bucureşti

286

În plină perioadă de stat acasă, pe fondul cererii scăzute de energie produsă pe bază de cărbune, sindicatele conduse de Marin Condescu se gândesc la săptămâna viitoare, când ar trebui să se reia lucrul, dar ar urma să fie iniţiate şi o serie de proteste în capitală. Conform unui comunicat de presă, un număr de 5000 de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia ar urma să protesteze la Bucureşti în data de 24 mai, în cadrul unei acţiuni mai ample, iniţiată de Federaţia Naţională Mine Energie. Până atunci, între 14 şi 20 mai câte 100 de mineri de la diferite subunităţi din cadrul CE Oltenia ar urma să protesteze în faţa sediului Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

FNME anunţă că pe 24 mai ar urma să aducă în capitală 5000 de membri de sindicat care să picheteze sediul ANRE, între orele 13.00 şi 15.00, în aceiaşi zi, urmând să fie oprit lucrul în toate unităţile din cadrul Complexului Energetic Oltenia. La această acţiune ar urma să participe 10.500 de salariaţi ai CE Oltenia, alţi 2000 urmând să asigure minima funcţionare a instalaţiilor companiei, conform legislaţiei în vigoare. „Având în vedere politică energetică practicată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, de sabotare şi falimentare a producţiei de energie din România şi, implicit, a economiei, FNME organizează acţiuni de protest până la adoptarea unei strategii în domeniul energetic pe termen mediu şi lung, având la bază criterii de reale de concurenţă, cu efecte benefice pentru economia României, pentru populaţie şi consumatorii captivi, singurul mod viabil a activităţii economice în România“, se precizează în comunicatul de presă al FNME.
Federaţia Naţională Mine Energie reuneşte în cadrul său mineri şi energeticieni din mai multe zone ale ţării, cei mai mulţi dintre membrii săi provenind însă din rândurile celor 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia. Complexul reuneşte minele de lignit din Oltenia şi termocentralele de la Craiova, Rovinari şi Turceni, în perioada 1-13 mai angajaţii CEO beneficiind de zile libere şi concediu de odihnă obligatoriu, acordat de administraţie pe fondul cererii reduse de energie produsă pe bază de lignit.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here