Scandal la o executare silită pentru Coco Păun

336

Mobilizare importantă a forţelor de ordine ieri pe o stradă din zona Meteor, circa 30 de poliţişti şi jandarmi de la forţele de intervenţie blocând pentru câteva ore circulaţia pe strada Jiului pentru a ajuta un executor judecătoresc să evacueze o familie de rromi care şi-a pierdut casa în instanţă într-un proces cu Coco Păun, proces care durează de ani de zile.
Evacuarea membrilor familiei Mihai Tănasie s-a făcut în condiţiile în care jandarmii şi poliţiştii au adus zece autoturisme de intervenţie, blocând accesul celorlalte maşini. Localnicii au fost lăsaţi să treacă spre casele lor doar după perioade de aşteptare sau le-a fost recomandat să ocolească zona.

Forţele de ordine au venit pe strada amintită pentru a ajuta un executor judecătoresc să îl pună în posesie pe Constantin Păun (Coco). Implicat la începutul anilor 2000 în lupte cu săbii în centrul municipiului, Păun a precizat, ca şi altă dată, când a mai venit cu executorul în cartier, că a câştigat prin hotărâre judecătorească locuinţa din care au fost evacuaţi romii şi că el nu are nicio problemă cu aceştia. Cei care au fost daţi însă afară sunt de o cu totul altă părere. Mihai Tănasie a precizat, în schimb, că Păun nu ar avea o sentinţă definitivă şi că el a fost dat afară din locuinţă abuziv. „În urmă cu 15 ani am luat 150 de milioane de lei de la acest cămătar nenorocit şi i-am plătit banii de nu ştiu câte ori. El mi-a luat însă acum şi casa şi probabil tot o să vrea să îi mai dau bani că el e pe mână cu poliţiştii. Nu vedeţi câţi mascaţi a adus aici? Înainte i-a zis la comandatul Poliţiei că vine şi ne omoară în casă dacă nu sunt trimişi mascaţii să ne evacueze”, a declarat bărbatul. Procesul de evacuare a familiei de rromi a durat câteva ore şi nu a fost lipsit de incidente. Femeile din familia respectivă s-au îmbrâncit cu reprezentanţii forţelor de ordine din diferite motive, ultimul dintre ele fiind acela că nu îşi luaseră din gospodărie o cloşcă şi câţiva pui. Una dintre femei a obţinut, în cele din urmă, permisiunea de a merge şi a lua cloşca şi puii, scena stârnind zâmbete şi printre poliţişti şi jandarmi, dar şi printre trecătorii din zonă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here