Sindicaliştii lui Condescu, în conflict de interese la licitaţia biletelor

298

Sindicaliştii lui Marin Condescu au dat în urmă cu câteva zile o declaraţie potrivit HG 925/2006 privind evaluarea ofertelor, prin care arătau că nu sunt în conflict de interese cu participanţii la licitaţia privind biletele de odihnă şi tratament de la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Declaraţia care impunea şi confidenţialitate şi imparţialitate în comisia de evaluare a ofertelor, ar contravine faptului că liderii de sindicat semnatari deţin părţi sociale la Federaţia Naţională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, FNME având părţi sociale la SC Turism Sind Min, participantă la licitaţia în cauză. Cel puţin asta declară sindicalistul Constantin Creţan, căruia însă Ion Ruşeţ îi dă dreptate parţial. Potrivit lui Ruşeţ, vicepreşedinte al FNME, doar doi dintre sindicaliştii nominalizaţi de Creţan au fost în conflict de interese, cei în cauză retrăgându-se, de altfel, din comisie.

În urmă cu o săptămână, la nivel de CEO s-a constituit o comisie, menită să evalueze ofertele celor 12 solicitanţi, care au participat la licitaţia privind atribuirea biletelor de odihnă şi tratament pentru cei 19.000 de angajaţi ai structurii. Din comisia în cauză au făcut parte, potrivit lui Creţan, următorii sindicalişti: Gheorghe Etăgan, Marin Golea, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc, Cristi Popescu, Marius Ursu şi Eugen Iovan. Pentru a face parte din comisia amintită, cei şapte sindicalişti care fac parte din FNME, au dat o declaraţie pe propria răspundere, o declaraţie de confidenţialitate şi imparţialitate prin care se angajează să respecte prevederile art. 74 din HG 925/2006 prin care confirmă că nu se află într-o situaţie care implică existenţa unui conflict de interese. Declaraţia în cauză a fost semnată înainte de preluarea atribuţiilor specifice, în cadrul procesului de evaluare a ofertelor.
Creţan susţine însă că cei 7 sindicalişti ar fi dat o declaraţie falsă deoarece ei ar fi în conflict de interese, firma FNME, Turism Sind Min participând cu o oferă la licitaţia în cauză. “Sindicaliştii în cauză sunt parte componentă a Federaţiei Naţionale Mine Energie. FNME are Turism Sind Min, mai precis şi sindicaliştii în cauză. S-a semnat un fals”, a declarat Creţan.

Mitrescu şi Pârvulescu s-au retras
Prim-vicepreşedintele FNME, Ion Ruşeţ, susţine că în comisie s-a semnat de altfel o astfel de incompatibilitate iar doi dintre sindicaliştii FNME s-au retras. Este vorba despre Constantin Mitrescu şi despre Dan Pârvulescu care făceau parte din Biroul Executiv al FNME. “Cei rămaşi nu sunt în conflict de interese, au fost însă, în situaţia în cauză, doi sindicalişti, Mitrescu şi Pârvulescu care s-au retras din comisie. Restul membrilor comisiei sunt în legalitate”, a opinat Ruşeţ.

Ca-n tren
În ce priveşte câştigătorul licitaţiei biletelor de odihnă şi tratament, deocamdată, oficial, CEO nu comunică numele firmei câştigătoare, probabil, până nu trece termenul de contestaţii. Creţan a anunţat însă că firma Federaţiei Univers a câştigat licitaţia având un adaos la bilete ca şi inexistent.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here