Gogălniceanu aşteaptă fonduri pentru reparaţia drumurilor surpate

329

Primarul Localităţii Tucineşti, Vasile Gogălniceanu, aşteaptă încă fondurile necesare pentru reabilitarea celor două drumuri comunale, afectate de alunecări de teren. Pe raza comunei, în urmă cu aproximativ o lună de zile a avut loc, datorită precipitaţiilor abundente, două alunecări de teren fiind afectat astfel Drumul Comunal 148, cel care face legătura între satele Cartiu şi Horezu, şi Drumul Judeţean 664, cel din urmă reuşind să fie stabilizat.

Precipitaţiile din ultima perioadă au facilitat producerea a mai multor alunecări de teren în localitatea Turcineşti. Odată cu alunecările de teren au apărut şi alte probleme, a fost afectată şi conducta de alimentare cu apă. Primarul face tot posibilul să obţină sumele necesare reabilitării drumurilor. A făcut toate demersurile necesare în acest sens, iar acum nu îi mai rămâne decât să aştepte să vadă dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre de Guvern.
“Pe raza comunei avem două drumuri afectate de alunecări. Drumul Judeţean 664, la intrarea în satul Rugi, unde este o alunecare mai veche. S-a făcut o consolidare de către Drumurile Judeţene, se pare că acolo, în ultima perioadă, terenul s-a stabilizat. În schimb am o alunecare produsă din cauza ploilor de acum o lună, pe drumul comunal DC Cartiu-Horezu unde conducta de aducţiune-distribuţie mi-a afectat şi drumul şi alimentarea cu apă. Am făcut toate demersurile, s-a făcut un proiect de hotărâre de Guvern, aştept să vedem dacă se vor acorda fondurile. Pe bugetul local nu se poate face o consolidare pentru că ne-ar costa mult. Este un drum foarte important rămâne să vedem ce se întâmplă, deoarece afectează multe lucruri iar varianta ocolitoare este, de asemenea, foarte grea. Există pericolul să continue alunecarea”, a precizat Vasile Gogălniceanu, edilul localităţii Turcineşti.

„Deschiderea drumului va fi o chestiune de durată”
Drumul comunal din comuna Turcineşti a fost închis, după ce un mal s-a surpat din cauza ploilor abundente căzute în ultima perioadă. La faţa locului s-au deplasat atunci şi reprezentanţii Prefecturii Gorj, Consiliului Judeţean Gorj şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, care i-au recomandat primarului închiderea drumului. “A alunecat un mal pe o lungime de 10 -15 metri, cu o adâncime de 20 de metri, această problemă a produs închiderea drumului comunal 148, a trebuit să recurgem la această măsură, nu puteam risca. Drumul închis nu le va pune probleme elevilor din motiv că aceştia nu treceau pe acolo. Oricum în ceea ce priveşte deschiderea drumului va fi o chestiune de durată. Voi solicita fonduri pentru reparaţii la Prefectura Gorj”, spunea, la momentul respectiv primarul localităţii Turcineşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here