Poliţistul Alionescu îşi aşteaptă verdictul

290

Zile cu emoţii prelungite pentru poliţistul din Mătăsari acuzat că acum aproape un an l-a luat la bătaie pe un şofer care îl stropise după ce trecuse cu maşina printr-o baltă. Constantin Alionescu aşteaptă acum verdictul judecătorului de caz în dosarul în care este acuzat de purtare abuzivă, asta deşi la termenul de ieri avocatul său a solicitat schimbarea încadrării juridice, pe motiv că poliţistul îşi terminase programul în momentul producerii incidentului.

Solicitarea respectivă a atras atenţia imediat reprezentantului Parchetului, care a menţionat că Statutul Poliţistului prevede că şi după terminarea programului de lucru un poliţist poate interveni la fel ca în timpul programului pentru a aplana un conflict sau pentru a menţine liniştea şi ordinea publică.
Alionescu nu recunoaşte faptele de care este acuzat, ieri fiind vizionate inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la un magazin din Mătăsari, în faţa căruia s-a produs incidentul respectiv. Pe imagini poliţistul se vede cum numai cu „sărut-mâna” nu era faţă de şoferul care îl stropise, incidentul având loc în condiţiile în care afară ploua abundent de zile întregi. Omul legii vrea să fie găsit nevinovat pentru acuzaţiile ce-i sunt aduse, el prezentând ieri şi un martor care să susţină că victima sa prezenta leziuni pe corp pentru că ar fi avut un alt incident cu o altă persoană înainte de a fi lovită de către el. Martorul cu pricina este însă un puşcăriaş care chiar a menţionat că, în trecut, a fost anchetat de Alionescu, vorbele sale fiind, aşadar, lipsite de substanţă.
Avocatul celui care a reclamat agresiunea la Parchet, Narcis Nădrag, a solicitat instanţei, la fel ca şi reprezentantul Parchetului, sancţionarea drastică a agentului Alionescu. Nădrag a cerut, în plus, excluderea poliţistului din rândul oamenilor legii, acesta menţionând că, spre norocul clientului său, bine că Alionescu nu era în timpul programului de lucru pentru că atunci avea asupra sa şi arma din dotare, precum şi muniţia aferentă, pe care ar fi putut s-o folosească în caz de „nevoie”. Sentinţa în acest dosar ar urma să se pronunţe săptămâna viitoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here