Morega şi Popeangă îi iau apărarea lui Ponta în cazul Kovesi

297

Laura Codruţa Kovesi a fost propusă miercuri de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Tiberiu Niţu pentru postul de procuror general. Propunerea a creat valuri în PNL, Ponta fiind criticat de Crin Antonescu că nu l-a consultat în privinţa nominalizării lui Kovesi. Fostul deputat Dan Morega şi parlamentarul PSD Vasile Popeangă văd deplasată intervenţia liberalilor şi îi iau apărarea premierului.

,,Ponta nu avea de ales în cazul nominalizării lui Kovesi la DNA”, a declarat, ieri, Morega considerând că premierul, practic, ar fi fost nevoit să o nominalizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DNA, urmare a faptului că ea a fost susţinută nominal de către Comisia Europeană şi de către comisarul pe Justiţie din cadrul Comisiei Europene. Asta deoarece ,,comisarul face parte, cu întreaga Comisie, din Partidul Popular din care face parte inclusiv Băsescu, fiind între ei o legătură indisolubilă”.
,,Ori Victor Ponta a avut de ales între nominalizarea lui Kovesi şi promovarea unui scandal între România şi forurile europene, premierul punând în balanţă acum şi scandalul cu referendumul care a adus mari prejudicii de imagine ţării”, a completat Morega care îl susţine pe primul-ministru deoarece a ales răul mai mic pentru că dacă ar fi nominalizat aşa cum îşi dorea Morar pe ,,slugoii lui Băsescu” ar fi creat un deserviciu ţării.

Kovesi, răul cel mai mic
,,Doru Ţuluş sau Călin Nistor, formând o echipă, au făcut numai dosare politice, în timp ce hoţii zburdă liniştiţi. Este astfel raţional, şi se poate spune fără echivoc, că, de fapt Kovesi între toţi aceştia este răul cel mic. Să nu uităm faptul că Ponta a înaintat CSM nu numai nominalizarea lui Kovesi, l-a nominalizat şi pe procurorul general adjunct al Parchetului General, Niţu, şi sunt şi alte nominalizări menite, în opinia mea, să îndrepte justiţia din România şi să poată înfăptui, în mod real, o justiţie pentru toţi, în aşa fel încât cei care nu încalcă legea să nu fie pedepsiţi şi cei care săvârşesc infracţiuni să fie sancţionaţi de lege. Nimeni să nu fie mai presus de lege”, a mai declarat fostul parlamentar care nu crede că vorbele lui Antonescu sunt menite să creeze o ruptură în USL ci mai degrabă un scandal mediatic care va dura câteva zile.

Ponta a procedat corect
De cam aceeaşi părere s-a arătat şi deputatul PSD, Vasile Popeangă care a menţionat că Ponta este absolvit de vreo vină în scandalul ,,Kovesi”. Acesta arată, în schimb, cu degetul spre PNL. ,,Nu cred că i se poate aduce vreo acuză premierului”, a menţionat, ieri, Popeangă care consideră că Ludovic Orban este cel care nu-l mai vrea pe Ponta prim-ministru.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here