Primul pas pentru transferul Romag-Termo la CEO, amânat de Guvern

296

În şedinţa de Guvern de ieri, pe ordinea de zi, nu s-a aflat aprobarea memorandumului propus de Ministerul Economiei privind transferarea termocentralei Romag-Termo, sucursala RAAN la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Deşi inclusiv autorităţile din Mehedinţi se aşteptau la luarea deciziei miercuri privind cedarea activelor Romag-Termo spre CEO, acest lucru nu s-a întâmplat, memorandumul urmând să apară pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Guvern. Termocentrala sucursală a RAAN este condusă de scurt timp de fostul director economic al Sucursalei Turceni a CEO, Octavian Graure.

În şedinţa de Guvern care a avut loc miercuri se aştepta luarea deciziei privind cedarea unei părţi din activele respectivei entităţi industriale la CEO în contul creanţelor de 110.417.327 de lei, sumă care reprezintă valoarea cărbunelui energetic livrat de exploatările miniere din sistem. Autorităţile mehedinţene au salutat de altfel demersul CEO urmare a acestei soluţii Termocentrala Romag-Termo fiind astfel salvată. Odată cu transferul în cauză vor fi păstrate locurile de muncă ale unităţii, dar şi alte o mie de la Cariera de suprafaţă Husnicioara. “Guvernul condus de Victor Ponta este interesat de soarta mehedinţenilor şi prin deciziile promovate dovedeşte că nu este indiferent de economia judeţului”, a precizat recent preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.
Şeful administraţiei judeţului Mehedinţi a mai afirmat că de aceeaşi atenţie se va bucura şi platforma industrială a Uzinei de apă grea Romag-Prod unde, pentru păstrarea majorităţii locurilor de muncă, se va lua măsura finanţării producţiei uneia dintre cele două linii tehnologice şi preluarea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor a cantităţii de apă grea fabricată în anul 2013.

Rodin Traicu, crede în Graure
Deputatul PSD Rodin Traicu de la Mehedinţi a declarat ieri că transferul este un lucru pozitiv pentru comunitate, el având încredere în directorul unităţii Octavian Graure.
“Nu am lucrat cu directorul Graure dar am auzit numai lucruri bune despre el”, a declarat Traicu care nu ştia însă ieri care este motivul pentru care momorandumul în cauză nu a mai ajuns pe masa Guvernului.
Graure a fost numit director al Sucursalei RAAN la finalul săptămânii trecute după ce a fost detronat din funcţia de director economic şi se vehicula că va fi transferat la Işalniţa.

Romag-Termo va încălzi locuinţele
Termocentrala Romag-Termo, în ciuda viitorului transfer, va continua să producă agent termic pentru încălzirea locuinţelor din Drobeta Turnu Severin, pentru grupurile energetice a căror capacitate se ridică la 247 MW şi pentru instalaţiile de la Romag-Prod.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here