Pericol de explozie la un bloc din Târgu-Jiu din cauza unui locatar turmentat

277

Mai multe apartamente dintr-un bloc din Târgu-Jiu au fost evacuate ieri după-amiază de pompieri şi poliţişti, după ce unul dintre locatari a sunat la 112 şi a anunţat că va arunca în aer clădirea, fiindu-i indiferente consecinţele faptelor sale. Supărat pe viaţă, după ce trăsese bine la măsea înainte, acesta a menţionat că are probleme cu băncile şi că nu are unde să lucreze, el dorind să provoace o explozie.

Echipaje de la ISU Gorj şi IPJ Gorj, împreună cu paramedici de la SMURD, s-au deplasat la locuinţa bărbatului, poliţiştii forţând uşa de la intrare şi găsindu-l pe acesta în stare de ebrietate.
Dumitru Pascu, de 55 de ani, a fost scos afară din apartamentul situat la parterul blocului, fiind transportat ulterior de echipajul SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.
Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, a precizat că la sosirea echipelor de intervenţie pompierii au simţit mirosul de gaz, motiv pentru care au dispus ca familiile care locuiau în apartamentele de la parterul blocului să fie evacuate de urgenţă. În acelaşi timp, angajaţi ai firmei care furnizează gaze au întrerupt alimentarea blocului de la reţeaua oraşului, fiind evitată astfel producerea unei explozii.
Bărbatul scos din apartamentul său a declarat în drum spre maşina SMURD că a acumulat datorii la bănci de circa 7 miliarde de lei vechi, după ce şi-a gajat locuinţele sale şi ale copiilor pentru ca rude ale sale să obţină credite bancare pe care, ulterior, nu le-au mai achitat. Tot scandalul s-a încheiat cu o amendă pe care Dumitru Pascu a primit-o de la poliţişti, valoarea acesteia fiind de 500 de lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here