Sanitas aşteaptă răspuns la notificarea transmisă Primăriei Novaci

282

La sfârşitul lunii februarie, conducerea Sindicatului Sanitas DGASPC a notificat Consiliul Local şi Primăria Novaci, solicitându-le achitarea salariilor restante pe lunile decembrie 2012 şi ianuarie 2013 pentru membrii lor de sindicat: Bălaşa Mariana, Fîrlan Mihaela, Oţet Mihaela, Popescu Ionela şi Sumilean Camelia, salariați în cadrul “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci”. Până la această oră, reprezentanţii sindicatului nu au primit niciun răspuns de la autorităţile novăcene.

Domnica Gridan, preşedintele Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj a adoptat o atitudine extrem de fermă în vederea rezolvării problemei cu care se confruntă salariaţii Căminului de Bătrâni din Novaci. Sindicatul Sanitas DGASPC Gorj a depus la ITM Gorj în data de 22.02.2013 o sesizare cu privire la situaţia membrilor săi de sindicat, angajaţi ai “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci”. Câteva zile mai târziu, organizaţia sindicală amintită a notificat şi Consiliul Local şi Primăria Novaci. „Având în vedere că, practicaţi o politică neunitară în domeniul salarizării, fapt ce rezultă din modalitatea de plată a salariilor, mai exact, în timp ce toţi ceilalţi angajaţi ai primăriei îşi primesc salariile cuvenite la termenul stabilit, salariaţii “Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci” deşi figurează pe acelaşi stat de plată, al aceluiaşi ordonator de credite, le au restante de câteva luni de zile, vă atragem atenţia că aţi încălcat prevederile ORDONANŢEI nr. 137 din 31 august 2000 (republicată) privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare”, se arăta în notificare.

Gridan: „Sperăm să fie bine!”
Deşi nu a primit un răspuns de la autorităţile novăcene, Domnica Gridan încă mai speră că se va găsi o soluţie pentru oamenii pe care îi reprezintă. „Nu am primit nimic oficial, până acum. Există promisiuni că va fi bine şi eu sper să fie aşa”, menţionează Domnica Gridan, preşedintele Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj. Conducerea Sindicatului Sanitas DGASPC Gorj a cerut Consiliului Local şi Primăriei Novaci ca, în temeiul Ordonanţei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, să-i comunice un răspuns. Acesta nu a fost comunicat, până acum, însă termenul limită pentru formularea unui răspuns oficial încă nu a expirat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here