Polițiștii din Fărcășești, prinși cu mita-n gură

336

Nu e nicio exagerare, dacă ţinem cont că o parte din mita solicitată de agenţii Postului de Poliţie din Fărcăşeşti o reprezintă nişte sticle de bere de 2 litri. Deşi afară nu e foarte cald, oamenilor legii li se cam uscase gâtul şi, ca urmare, au decis să facă rost de ceva lichid răcoritor de la patronul unei cârciumi din localitate. Apoi au cerut şi nişte bani, pentru ca patronul să scape de controale, amenzi, etc, aşa cum se întâmplă, probabil, şi în alte situaţii de acest gen, nesemnalate însă celor competenţi cu astfel de anchete.

De data aceasta, omul care trebuia să dea nu a mai băgat mâna adânc în buzunar, ci s-a adresat Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţerii de la Gorj ai instituţiei punând la cale un flagrant la sfârşitul zilei de miercuri. Ce a urmat pentru şeful de post din Fărcăşeşti şi pentru adjunctul său numai cei doi pot spune, deşi jurnaliştilor nu le-au făcut nicio declaraţie. Şi-au acoperit feţele mai rău ca cei mai nenorociţi violatori, refuzând să menţioneze fie şi faptul că nu sunt vinovaţi sau că ar fi putut fi victime ale unei înscenări. Dar au tăcut în faţa jurnaliştilor şi au vorbit în faţa procurorului de caz, care i-a audiat pe parcursul nopţii de miercuri spre joi, ieri dimineaţă, după ora 5.00, fiind luată decizia de a-i ancheta pe aceştia în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Cei doi suspecţi au avut parte şi de nişte avocaţi buni, care au reuşit să întoarcă situaţia în favoarea lor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj menţionând însă că suspecţii sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, ceea ce înseamnă că cel care i-a denunţat nu a mai suportat să-i vadă pe „miliţieni” cum îl şicanează pentru a obţine ceea ce doresc. „Învinuitul Piscureanu Vasile, în calitate de şef al Postului de Poliţie al comunei Fărcăşeşti, judeţul Gorj, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada octombrie – noiembrie 2012, a primit de la martorul denunţător C.M. suma de 500 lei, iar în data de 6 martie 2013 a acceptat promisiunea unei sume de bani de la acelaşi martor denunţător, indirect, prin intermediul adjunctului său, agentul de poliţie Frîntu Cristian-Eugen, pentru a nu mai efectua controale la societatea comercială administrată de martor şi a nu-i mai aplica sancţiuni contravenţionale. Învinuitul Frîntu Cristian-Eugen, în luna februarie 2013 a acceptat promisiunea sumei de 500 lei de la acelaşi martor denunţător, pentru a nu mai efectua controale la societatea comercială administrată de martor şi a nu-i mai aplica sancţiuni contravenţionale, iar în data de 6 martie 2013 a primit de la martorul denunţător suma de 200 lei şi 6 sticle de bere de câte 2 litri, în acelaşi scop”, au precizat anchetatorii.
IPJ Gorj a reacţionat ieri la ancheta în care sunt implicaţi cei doi poliţişti, instituţia condusă de comisarul şef Viorel Caragea făcând public faptul, firesc de altfel, că se disociază de aceştia. „Incidentul negativ în care cei doi agenţi de poliţie de la I.P.J. Gorj au fost implicaţi la data de 06.03.2013 este dezaprobat de către întregul colectiv de poliţişti gorjeni. Conducerea I.P.J. Gorj se disociază de gestul celor doi colegi şi nu tolerează astfel de fapte. Faţă de cei doi agenţi de poliţie a fost dispusă declanşarea procedurii de cercetare prealabilă pentru fapte de natură disciplinară. Este regretabil că activitatea poliţiştilor gorjeni este umbrită de comportamentul acestor colegi”, se precizează de către IPJ Gorj într-un comunicat de presă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here